Sałatka z bobem, figami i krewetkami. Szybka w przygotowaniu, aromatyczna sałatka z chrupiącą sałatą, bobem, figami. Podana z krewetkami i polana sosem serowym.
Sałatka z bobem, figami i krewetkami
Ingredients
- 250 gramów smazonych na ma maśle krewetek
- sałata
- 100 gramów ugotowanego obranego ze skóry bobu
- 4 figi pokrojone w ćwiartki
- garśc pokruszonych pistacji
- garść czarnych oliwek
- 1 awokado pokrojone w kostkę
Na sos
- 100 gram sera plesniowego
- 50 ml śmietanki do sosów
- pieprz
Instructions
- Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Dodać bób, pokrojone na połówki figi, awokado pokrojone na ćwiartki i oliwki. Wymieszać z pokruszonym serem pleśniowym. Podawać ze smażonymi na maśle krewetkami. Sałatę polać sosem serowym. Doprawić pieprzem
Na sos
- W małym rondelku rozpuścić śmietankę i połowę sera, uważając żeby nie przypalić. Odstawić do ostygnięcia.
For prawns
- 250 grams of prawns
- 2 tbsp butter
- 1 tsp vegetable oil
- rock salt
- 2 cloves garlic (crushed)
For sauce
- 100 grams of blue cheese
- 50 ml of single cream
- pepper
- salt
For salad
- lettuce coarsely chopped
- 100 grams of boiled peeled broad beans
- 4 figs cut into quarters
- a handful of crushed pistachios
- a handful of black olives
- 1 avocado sliced
For sauce
- In a small saucepan on a medium, warm the single cream. Do not boil. Add chunks of the blue cheese and stir until cheese melts. Set aside.
For prawns
- Melt the butter in a pan, add the oil and generously season with salt. Add the garlic and the prawns, and fry over a high heat, stirring for about 3 – 4 minutes until the prawns are pink.
For salad
- In a large bowl mix lettuce, broad beans, figs, olives, avocado, and pistachios. Season with salt and pepper.
- Add prawns to the salad and drizzle with a blue cheese sauce.