Sałatka meksykańska

Sałatka meksykańska. Pyszna. Bardzo łatwa i szybka w wykonaniu. Cieszy oczy wyglądem, co dla mnie ma również bardzo ważne znaczenie. Lubię jeść ładnie podane dania. Sałatka jest kolorowa, smaczna i zdrowa. Same pozytywy.

Sałatka meksykańska

Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Course Salad
Cuisine international
Servings 2

Ingredients
  

Na sałatke

  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 czerwone papryki pokrojone w kostkę
  • 50 g sera gouda pokrojonego w kostkę
  • 3 plastry ananasa pokrojonego w kostkę
  • 1 awokado pokrojone w kostkę
  • 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
  • 1/2 sałaty lodowej poszarpanej na mniejsze kawałki
  • garść poszatkowanej świeżej pietruszki

Na sos

  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyzki ketchupu
  • sól
  • pieprz

Instructions
 

  • Składniki sosu wymieszać w miseczce. W osobnej misce połączyć wszystkie składniki sałatki i połączyć z sosem. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Keyword fasola, Królik dba o linię

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube