Szukaj
Close this search box.

Sałatka z czerwoną kapustą, koprem włoskim i bobem/Salad with red cabbage, fennel and broad beans

Sałatka z czerwoną kapustą, koprem włoskim i bobem. Kolorowa. Smaczna. Chrupiąca. Pożywna i uzależniająca. Świetna jako dodatek do mięsa lub ryby. Ja podałam z dorszem pieczonym w piekarniku. Wy możecie podać wedle swojego uznania.

Sałatka z czerwoną kapustą, koprem włoskim i bobem

Ingredients
  

Na sałatkę

  • 1/4 poszatkowanej czerwonej kapusty
  • 1/2 bulwy kopru włoskiego
  • 100 gr ugotowanego i obranego bobu
  • 100 gr ugotowanej białej kaszy gryczanej
  • 50 gr ziarna granatu
  • zielona sałata
  • garść świeżej poszatkowanej pietruszki
  • garść pokruszonych pistacji
  • sól
  • pieprz

Dressing

  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka musztardy dijon
  • 1 łyżka majonezu

Instructions
 

Na sałatkę

  • W misce wymieszać wszystkie składniki i doprawić sola i pieprzem.

Dressing

  • Do dość miski wlać płynny miód, sok z cytryny i oliwę. Dodać musztardę i majonez
  • Dokładnie wymieszać aż sos uzyska jednolitą konsystencję. Sosem polać sałatkę i wymieszać.

 

 

 

Salad with red cabbage, fennel and broad beans

 

For a salad

  • 1/4 shredded red cabbage
  • 1/2 fennel sliced
  • 100 gr of cooked and peeled broad bean
  • 100 gr of cooked white buckwheat
  • 50 gr pomegranate grains
  • green salad
  • a handful of fresh chopped parsley
  • a handful of crushed pistachios
  • salt
  • pepper

Dressing

  • 1 tbsp honey
  • 1 tablespoon of olive oil
  • 1 tablespoon lemon juice
  • 1 tablespoon of dijon mustard
  • 1 tablespoon of mayonnaise

For a salad

  1. In a mixture, mix all ingredients and season with salt and pepper.

Dressing

  1. Pour liquid honey, lemon juice and olive oil into a pretty bowl. Add mustard and mayonnaise
  2. Mix thoroughly until the sauce has a uniform consistency. Pour the salad over the sauce and mix.

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube