Pesto z czerwonej, pieczonej papryki

Pesto z czerwonej, pieczonej papryki. Kremowe. Bardzo paprykowe. Idealne z kromką świeżego chleba, najlepiej takiego pieczonego własnoręcznie. Chrupiącego i pachnącego. Świetne tez z makaronem. Polecam.

Pesto z pieczonej papryki

Ingredients
  

  • Pesto z pieczonej papryki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 pomarańczowe papryki
  • 120 g orzeszków pini
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 łyżek oliwy
  • sól i świeżo mielony pieprz do smaku
  • garść startego parmezanu

Instructions
 

  • Papryki przekroic na pól. Usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroic na ćwiartki. Posmarować je oliwą i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 20 minut.
  • Zblendować razem paprykę, orzechy, pokrojony na kawałki czosnek, parmezan i oliwę na gładką pastę. Doprawić solą, pieprzem

 

Roast pepper pesto. I love red peppers. Here,I used to make pesto. Can be spread with fresh, homemade, crunchy bread or served with pasta

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube