Szukaj
Close this search box.

Muffinki z malinami i białą czekoladą/Raspberry muffins with white chocolate

Muffinki z malinami i białą czekoladą. Orzeźwiające, kwaskowe maliny przyjemnie się komponują z białą czekoladą. Szybkie w przygotowaniu, wilgotne i smaczne.

Muffinki z malinami i białą czekoladą

Składniki
  

  • 3 jajka
  • 250 gramów cukru
  • 250 ml kwasnej śmietany
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sok z 1 cytryny
  • 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej w zastępstwie można użyć budyniu
  • 500 gr świeżych malin
  • 50 gr białej czekolady drobno poszatkowanej nożem

Instrukcje
 

  • Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać śmietanę i olej. Ucierać mikserem do połączenia składników. W czterech partiach dodać mąkę i proszek do pieczenia. Pod koniec dodać sok z cytryny.
  • Maliny wymieszać z mąką ziemniaczaną.
  • Naszykować 12 papilotek. Kazda wypelnic w 1/3 ciastem. Wlozyc dwie maliny i odrobine bialej czekoaldy. Doplenic ciastem, zostawiajac 1 cm miejsca. Na wierzchu ulozyc dwie maliny i posypac czekoladą.
  • Piec około 35 min w piekarniku nagrzanym do 180 C. Wystudzone udekorować według uznania. U mnie polane lukrem.

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube