Pumpernikel z pastą awokado, wędzonym łososiem i kawiorem/Pumpernickel with avocado paste, with salmon and caviar

Pumpernikel z pasta awokado, wędzonym łososiem i kawiorem to przyjemna propozycja na śniadanie. Dobrze też sie sprawdzi w roli przekąski. Mało wyraziste awokado podkręcone czosnkiem, bazylią i kozim serem. Serdecznie polecam.

Ingredients
  

Na pastę

  • czosnek 2 ząbki
  • bazylia 3 listki
  • sok z cytryny 1/2 łyżeczki
  • awokado 2 szt
  • kozi miekki ser 200 gr
  • Awokado umyć obrać i pokroić na kawałki, umieścić w naczyniu miksującym blendera, dodać kozi ser, posiekane ząbki czosnku oraz pozostałe składniki. Wszystko razem zmiksować na gładką masę. Przed podaniem umiescic w lodówce do lekkiego stężenia

Dodatkowo

  • chleb pumpernikel
  • 200 gram wędzonego łososia
  • mały słoiczek kawioru

 

 

 

 

 

 

⦁ garlic 2 cloves
⦁ basil 3 leaves
⦁ lemon juice 1/2 teaspoon
⦁ Avocado 2 pcs
⦁ goats, soft cheese 200 gr

Wash the avocado, peel and cut into pieces, place in a blender mixing bowl, add goat cheese, chopped garlic cloves and other ingredients. Mix everything together into a smooth paste. Put in a fridge to firm up before serving


Additionally

⦁ pumpernickel bread
⦁ 200 grams of smoked salmon
⦁ a small jar of caviar

 

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube