Pumpernikel z pasta awokado, wędzonym łososiem i kawiorem to przyjemna propozycja na śniadanie. Dobrze też sie sprawdzi w roli przekąski. Mało wyraziste awokado podkręcone czosnkiem, bazylią i kozim serem. Serdecznie polecam.
Ingredients
Na pastę
- czosnek 2 ząbki
- bazylia 3 listki
- sok z cytryny 1/2 łyżeczki
- awokado 2 szt
- kozi miekki ser 200 gr
- Awokado umyć obrać i pokroić na kawałki, umieścić w naczyniu miksującym blendera, dodać kozi ser, posiekane ząbki czosnku oraz pozostałe składniki. Wszystko razem zmiksować na gładką masę. Przed podaniem umiescic w lodówce do lekkiego stężenia
Dodatkowo
- chleb pumpernikel
- 200 gram wędzonego łososia
- mały słoiczek kawioru





⦁ garlic 2 cloves
⦁ basil 3 leaves
⦁ lemon juice 1/2 teaspoon
⦁ Avocado 2 pcs
⦁ goats, soft cheese 200 gr
Wash the avocado, peel and cut into pieces, place in a blender mixing bowl, add goat cheese, chopped garlic cloves and other ingredients. Mix everything together into a smooth paste. Put in a fridge to firm up before serving
Additionally
⦁ pumpernickel bread
⦁ 200 grams of smoked salmon
⦁ a small jar of caviar