Szukaj
Close this search box.

Pulpety z łososia w sosie czosnkowo pietruszkowym

Pulpety z łososia w sosie czosnkowo pietruszkowym. Ja to z ajedzeniem ryby to na bakier, dlatego zawsze muszę tak ją sobie podac, żeby to zjeść. W takiej formie jak najbardziej. Tak przygotowana ryba w postaci pysznych pulpecików do mnie jak najbardziej przemawia. Pulpeciki w aromatycznym sosie, podane z prażoną kaszą gryczaną.

Pulpety z łososia w sosie czosnkowo pietruszkowym

Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 45 minuty
Łączny czas 1 godzina
Rodzaj Main Course
Kuchnia international
Porcje 4

Składniki
  

Na pulpety

  • 500 g płatów z łososia
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1/3 szkl płatków owsianych
  • ½ szklanki siekanego koperku
  • sól i pieprz od smaku
  • olej

Na sos

  • 500 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki masła lub oleju
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • sok z cytryny
  • 4 ząbki czosnku przecisniete przez praskę
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • garść naci pietruszki drobno posiekanej
Słowo kluczowe Królik dba o linię, losos, pulpety
 

 

 

 

 

 

 

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube