Pulpety z łososia w sosie czosnkowo pietruszkowym. Ja to z ajedzeniem ryby to na bakier, dlatego zawsze muszę tak ją sobie podac, żeby to zjeść. W takiej formie jak najbardziej. Tak przygotowana ryba w postaci pysznych pulpecików do mnie jak najbardziej przemawia. Pulpeciki w aromatycznym sosie, podane z prażoną kaszą gryczaną.
Pulpety z łososia w sosie czosnkowo pietruszkowym
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 45 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Course Main Course
Cuisine international
Servings 4
Ingredients
Na pulpety
- 500 g płatów z łososia
- 1 cebula
- 1 jajko
- 1/3 szkl płatków owsianych
- ½ szklanki siekanego koperku
- sól i pieprz od smaku
- olej
Na sos
- 500 ml śmietany kremówki
- 2 łyżki masła lub oleju
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- sok z cytryny
- 4 ząbki czosnku przecisniete przez praskę
- pieprz do smaku
- sól do smaku
- garść naci pietruszki drobno posiekanej
Keyword Królik dba o linię, losos, pulpety