Pstrąg w parmezanowej panierce

Konefka poleca: Pstrąg w parmezanowej panierce
No, taką „rypkę” to Konefka jak najbardziej, ta Konefkę w ząbki nie gryzie. No nic Konefka nie poradzi, że nie bardzo się kocha z rybką bez panierki.
Taki obiad, to i owszem. Nawet nie trzeba Konefki za bardzo namawiać, bo sama latała po dokładkę. Panierka wymiata. Połączenie bułki tartej i parmezanu tworzy fajną chrupiącą otoczkę.
Najlepsze byłyby do tego frytasy, ale już Konefka nie chciała z tą rozpustą przesadzać. Rybka łowiona przez znajomego, świeżutka i naprawdę pycha.

Pstrąg w parmezanowej panierce

Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 40 mins
Course Main Course
Cuisine international
Servings 2

Ingredients
  

  • 1 ryba pstrąg przekrojona na pół, w formie dwóch filetów
  • 7 łyżek roztopionego masła
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1/2 szklanki tartego parmezanu lub grana padano
  • sól
  • pieprz
  • czerwona papryka słodka
  • czosnek granulowany

Instructions
 

  • Filety doprawić solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem granulowanym i posmarować roztopionym masłem, następnie obtoczyć w mieszance tartej bułki i tartego parmezanu. Ułożyć na blaszce do pieczenia wysmarowanej oliwą. Wstawić do piekarnika i piec przez 30 -40 minut.
Keyword dorsz, parmezan, szybki obiad
Pstrąg w parmezanowej panierce
Ryba z piekarnika
Pstrąg w parmezanie

Podrzucam też przepis na sałatkę z wędzonym pstrągiem https://kroolinaria.pl/salatka-z-arbuzem-i-wedzonym-pstragiem/

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube