Szukaj
Close this search box.

Pstrąg w parmezanowej panierce

Konefka poleca: Pstrąg w parmezanowej panierce
No, taką „rypkę” to Konefka jak najbardziej, ta Konefkę w ząbki nie gryzie. No nic Konefka nie poradzi, że nie bardzo się kocha z rybką bez panierki.
Taki obiad, to i owszem. Nawet nie trzeba Konefki za bardzo namawiać, bo sama latała po dokładkę. Panierka wymiata. Połączenie bułki tartej i parmezanu tworzy fajną chrupiącą otoczkę.
Najlepsze byłyby do tego frytasy, ale już Konefka nie chciała z tą rozpustą przesadzać. Rybka łowiona przez znajomego, świeżutka i naprawdę pycha.

Pstrąg w parmezanowej panierce

Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 30 minuty
Łączny czas 40 minuty
Rodzaj Main Course
Kuchnia international
Porcje 2

Składniki
  

  • 1 ryba pstrąg przekrojona na pół, w formie dwóch filetów
  • 7 łyżek roztopionego masła
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1/2 szklanki tartego parmezanu lub grana padano
  • sól
  • pieprz
  • czerwona papryka słodka
  • czosnek granulowany

Instrukcje
 

  • Filety doprawić solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem granulowanym i posmarować roztopionym masłem, następnie obtoczyć w mieszance tartej bułki i tartego parmezanu. Ułożyć na blaszce do pieczenia wysmarowanej oliwą. Wstawić do piekarnika i piec przez 30 -40 minut.
Słowo kluczowe dorsz, parmezan, szybki obiad
Pstrąg w parmezanowej panierce
Ryba z piekarnika
Pstrąg w parmezanie

Podrzucam też przepis na sałatkę z wędzonym pstrągiem https://kroolinaria.pl/salatka-z-arbuzem-i-wedzonym-pstragiem/

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube