Krewetki z brokułem/Prawns with broccoli

Krewetki z brokułem. Jak lubicie smacznie zjeść, a lubicie owoce morza i nie macie zbyt dużo czasu na gotowanie to propozycja dla Was. Szybkie w przygotowaniu czosnkowe krewetki z brokułem, słodkim ziemniakiem, bobem i zielonym groszkiem.

Krewetki z brokułem

Ingredients
  

  • 1 brokuł podzielony na różyczki i ugotowany al dente
  • 100 g ugotowanego i obranego bobu
  • 100 g świeżego zielonego groszku ( może być też mrożony, wcześniej ugotowany)
  • 1 upieczony obrany słodki ziemniak pokrojony w kostkę
  • 250 g krewetek
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich

Instructions
 

  • Na patelni, na rozgrzanej oliwie usmażyć krewetki i czosnek. Smażyć około 5 minut. Następnie dodać brokuła, bób i groszek. Doprawić do smaku ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Pod koniec dodać słodkiego ziemniaka. Wymieszać.

[

Prawns with broccoli

 

  • 1 broccoli divided into florets and cooked al dente
  • 100 g cooked and peeled broad beans
  • 100 g of fresh green peas, can also be frozen, previously cooked
  • 1 baked, peeled and chopped sweet potato
  • 250 g shrimps
  • 4 tablespoons of oil
  • 2 cloves of garlic crushed
  • salt
  • pepper
  • 1/2 teaspoon Herbes de Provence
  1. Fry shrimps and garlic in a pan overheated oil. Simmer for about 5 minutes. Then add broccoli, broad beans and peas. Season to taste with Provence herbs, salt, and pepper. In the end, add the sweet potato. Mix and cook together for a while.

 

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube