Szukaj
Close this search box.

Ziemniaki nadziewane pastą z makreli / Potatoes stuffed with smoked mackerel paste with dried tomatoes and tagine paste

Ziemniaki nadziewane pastą z makreli

Czas przygotowania 30 minuty
Czas gotowania 45 minuty
Łączny czas 1 godzina 15 minuty
Rodzaj Main Course
Kuchnia international
Porcje 4

Składniki
  

Na pastę z makreli

  • 2 makrele wędzone
  • 10 sztuk pomidorów suszonych z zalewy
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 3 łyżki pasty tagine
  • 100 gram sera feta
  • sól
  • pieprz
  • kminek mielony
  • czosnek granulowany
  • papryka wędzona

Na ziemniaki

  • 4 ziemniaki średniej wielkości
  • olej rzepakowy
  • sól
  • pieprz

Instrukcje
 

Na pastę z makreli

  • Na rozgrzanej patelni, na oleju podmsażyć cebulę. Rybę obrać ze skóry i rozdrobnic widelcem. Dodac przesmażona i przestudzoną cebulę. Dodac pomidory suszone pokrojone na małe kawałki. Nastepnie dorzucić pokruzona fete.Doprawić do smaku i wymieszać . Dodac pastę tagine.

Na ziemniaki

  • Rozgrzać piekarnik do 200°C. Ziemniaki umyc dokładnie i osuszyc. Nie obierać.
  • Przy pomocy pędzelka albo ręcznika papierowego natrzec ziemniaki olejem rzepakowym Doprawic solą i peprzem.
  • Włożyc ziemniaki do brytfanki i piec ok. 45-60 minut (w zależności od wielkości ziemniaków), aż ziemniaki będą zarumienione.
  • Wyjac z piekranika. Wydrązyc środek ( nie bedzie nam potrzebny). Do srodka wlozyc paste z makreli i włożyć z powrotem na ok. 5 minut.
  • Podawać według uznania. U mnie jest to cukinia i marchewka.
Słowo kluczowe danie obiadowe, danie rybne, makrela, na kanapki, ryba

 

 

 

 

 

 

 

Potatoes stuffed with smoked mackerel paste with dried tomatoes and tagine paste

Porcje 4

Składniki
  

For paste

  • 2 smoked mackerel
  • 10 dried tomatoes finely chopped
  • 1 onion diced
  • 3 tablespoons of tagine paste
  • 100 g feta cheese crushed
  • salt
  • pepper
  • ground cumin
  • granulated garlic
  • smoked paprika

For potatoes

  • 4 medium-sized potatoes
  • rapeseed oil
  • sol
  • pepper

Instrukcje
 

For paste

  • Heat the oil on a frying pan. Add chopped onions and saute for a few minutes. Remove the skin from the fish and discard any bones, then break up the flesh into a bowl. Add fried and cooled onions. Add the dried tomatoes cut into small pieces.Then add crushed feta cheese. Season and mix. Add the tagine paste.

For potatoes

  • Preheat the oven to 200 ° C. Wash the potatoes thoroughly and dry them. Do not peel.
  • Using a brush or a paper towel, rub the potatoes with rapeseed oil. Season with salt and pepper.
  • Put the potatoes in the baking dish and bake for 45-60 minutes (depending on the size of the potatoes) until the potatoes are browned.
  • Take the potatoes out of the oven. Halve the potatoes and scoop out the center (we will not need it). Put mackerel paste in the center and put it back on for about 5 minutes.

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube