Placki z dyni I cukinii

Bardzo smaczna alternatywa dla placków ziemniaczanych . Cukinia łączona z dynią . Do tego podkręcające smak przyprawy imbir i kurkuma . Chrupkie i uzależniające

Placki z dyni i cukinii

Ingredients
  

  • 2 szklanki startej na tarce dyni
  • 1 szklanka startej na tarce cukinii
  • 1 mała cebula
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
  • 1/3 łyżeczki kurkumy
  • 1/3 łyżeczki słodkiej papryki
  • szczypior
  • do smażenia: olej roślinny

Instructions
 

  • Na tarce zetrzeć obraną dynię, cukinię i cebulę. Dodać mąkę ziemniaczaną, przyprawy . Nie dodawać soli żeby placki były chrupiące po usmażeniu . Dodać jajko i wymieszać.
  • Rozgrzać patelnię z dodatkiem tłuszczu i nakładać porcje warzyw . Smażyć  placuszki na złoty kolor. Przewrócić na drugą stronę i zrumienić. Układać na ręczniku papierowym żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube