Blondie z pistacjami i malinami/Pistachio and raspberry blondie

Blondie z pistacjami i malinami. Blondie to taka biała odmiana brownie. Zamiast ciemnej, biała czekolada. Wilgotne ciasto. Szybkie w przygotowaniu. Nafaszerowane orzechami pistacji i kwaskowymi malinami. Słodkie i uzależniające. Idealne do gorzkiej kawy.

Blondie z pistacjami i malinami

Ingredients
  

  • 200 g miękkiego masła
  • 400 g białej czekolady Lindt pokruszonej
  • 220 g drobnego cukru
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu waniliowego
  • 300 g mąki pszennej
  • 100 g mąki pszennej samorosnącej https://www.mojewypieki.com/post/produkty-do-wypiekow-w-uk
  • 180 g pistacji
  • 200 g malin

Instructions
 

  • Nagrzać piekarnik do 150 ° C. Blachę o wymiarach 27,5 × 13 × 3,5 cm wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować masłem
  • Umieścić masło i białą czekoladę w szklanej misce i rozpuścić w kąpieli wodnej.
  • W misie miksera umieścić cukier, jajka i wanilię. Ubić. Dodać przesianą mąkę. Na koniec dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem i pistacje.
  • Wylać masę do przygotowanej blachy. Na wierzchu rozłożyć maliny. Piec przez ok 35 minut
  • Odstawić do wystygnięcia i pokroić na 12 kawałków.

 

 

źródło inspiracji: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2018/may/27/michele-curtiss-pistachio-white-chocolate-and-raspberry-blondies-recipe

 

  • 200 g soft butter
  • 400 g white chocolate melted
  • 220 g caster sugar
  • 4 eggs
  • 2 tsp natural vanilla extract
  • 300 g 2 cups plain (all-purpose) flour
  • 100 g ²⁄³ cup self-raising flour
  • 180 g pistachio nuts
  • 200 g raspberries
  1. Preheat the oven to 150 ° C. Line baking tray with dimensions of 27.5 × 13 × 3.5 cm with baking paper and grease with butter
  2. Put butter and white chocolate in a glass bowl and dissolve in a water bath.
  3. Put sugar, eggs and vanilla in the mixing bowl. Beat to fluffy mass. Add sifted flour. Finally, add melted chocolate with butter and pistachios.
  4. Pour the batter into the prepared sheet. Sprinkle raspberries on top. Bake for about 35 minutes
  5. Set aside to cool and cut into 12 pieces.

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube