Kaszotto
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 45 minutes mins
Course Main Course
Cuisine international
Servings 4
Ingredients
Na pierś z kurczaka
- 4 piersi z kurczaka
- 100 gr sera feta
- 3 pieczone buraki
Przyprawy opcjonalnie do smaku
- papryka słodka
- czosnek granulowany
- imbir
- kolendra
- kmin rzymski
- gałka muszkatołowa
Na kaszotto
- 1 jabłko pokrojone w kostkę
- 2 pieczone buraki pokrojone w kostkę
- 2 łyżki oliwy
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 4 ząbki czosnku
- 250 gr kaszy pęczak
- 200 ml bulionu warzywnego
- 200 ml soku buraczanego
- 1/4 szklanki czerwonego wina.
- czerwona papryka i kurkuma do smaku
- 50 gr tartego parmezanu
- 100 ml kwaśnej śmietany
Instructions
Na pierś z kurczaka
- Piersi umyć i przekroić po środku. Rozbić na płaski kawałek mięsa. Wysmarować przyprawami i nadziać pokrojonym w słupki burakiem i fetą . Każdą pierś owinąć zwinąć w roladkę i obwiązać nicią . Piersi podsamżyć na patelni z niewielką ilością oleju. Następnie umieścić w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec przez ok 40 min.
Na kaszotto
- Na głębokiej patelni, na łyżce oliwy zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę ( około 10 min ). Dodać sól i czosnek. Wrzucić pokrojone w kostkę jabłka . Przesmażyć z cebulą, dorzucić buraki pokrojone w kostkę. Wsypać suchą kaszę. Podsmażyć, pozwalając żeby wchłonęła przyprawy i smak z patelni.
- Wlać wino i odparować. Dodać kurkumę i paprykę w proszku.
- Wlać pół szklanki gorącego bulionu i gotować kaszę bez przykrycia, do wchłonięcia większości płynu. Następnie wlać kolejną porcję bulionu i gotować jak poprzednio. Czynność powtarzać aż kasza będzie ugotowana al dente ( ok. 20 minut). Pod koniec dodać śmietanę i parmezan. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Keyword buraki, kaszotto
Ingredients
For chicken breast
- 4 chicken breasts
- 100 gr of feta cheese
- 3 cooked beetroots
- Spices optional for taste
- sweet pepper
- granulated garlic
- ground ginger
- ground coriander
- cumin
- nutmeg
Beetroot pearl barley risotto
- 1 apple peeled and cut into cubes
- 2 cooked beetroots cut into cubes
- 2 tablespoons of oil
- 1 onion diced
- 4 cloves crushed garlic
- 250 gr of pearl barley
- 200 ml vegetable stock
- 200 ml of beetroot juice
- 1/4 glass of red wine.
- red pepper and turmeric to taste
- 50 gr grated parmesan
- 100 ml soured cream
Instructions
For chicken breast
- Wash the breasts and cut them in the middle. Make the meat flat by using a mallet or rolling pin. Season with spices and stuff with beetroot (cut into bars) and feta cheese. Roll each breast with the filling and tie with a thread. Place meat in a pan with a small amount of oil. Brown on both sides. Then place in a casserole dish. Put in the oven preheated to 180 C and bake for about 40 minutes.
Beetroot pearl barley risotto
- Heat olive oil with the butter in pan with a lid. Put the onion,garlic and apple into the pan, then cook for 3-5 mins until translucent. Stir in the pearl barley and mix until is well coated with the butter and oil. Pour over the red wine, add spices and then let the mixture bubble away for 5 mins.
- Mix well, then pour over the stock and beetroot juice. Stir again, cover and place in the oven. Cook for 15 mins until the pearl barley is soft. Then add beetroot and cook for another few minutes.Stir most of the Parmesan and soured cream through the risotto.