Pierś z indyka w sosie chrzanowym. Delikatne mięso z indyka w wyrazistym, charakternym sosie chrzanowym. Sos jest gesty, kremowy i świetnie sie sprawdza w połączeniu z indykiem.
Pierś z indyka w sosie chrzanowym
Czas przygotowania 15 minuty minut
Czas gotowania 30 minuty minut
Łączny czas 45 minuty minut
Rodzaj Main Course
Kuchnia international
Porcje 2
Składniki
- 4 plastry piersi z indyka
- 150 ml śmietany kremówki 30%
- 100 ml śmietany 18%
- 3 duże łyżki chrzanu
- Sól i pieprz do smaku
- 1 liść laurowy
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- 2 zabki czosnku przecisniete przez praskę
- 4 łyzkim masła
Instrukcje
- Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyc na rozgrzanym maśle po obu stronach. Wyjąć mięso na talerz. na patelnie wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, chrzan, czosnek i na końcu obydwie śmietany. Całość wymieszać. Do tak przygotowanego sosu, przełożyc usmażonego indyka i dusic pod przykryciem na wolnym ogniu ok 10 min
Słowo kluczowe dania mięsne, dania obiadowe, indyk, Królikowe hity