Pierś z indyka w sosie chrzanowym

Pierś z indyka w sosie chrzanowym. Delikatne mięso z indyka w wyrazistym, charakternym sosie chrzanowym. Sos jest gesty, kremowy i świetnie sie sprawdza w połączeniu z indykiem.

 

 

 

Pierś z indyka w sosie chrzanowym

Prep Time 15 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 45 mins
Course Main Course
Cuisine international
Servings 2

Ingredients
  

  • 4 plastry piersi z indyka
  • 150 ml śmietany kremówki 30%
  • 100 ml śmietany 18%
  • 3 duże łyżki chrzanu
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 zabki czosnku przecisniete przez praskę
  • 4 łyzkim masła

Instructions
 

  • Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyc na rozgrzanym maśle po obu stronach. Wyjąć mięso na talerz. na patelnie wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, chrzan, czosnek i na końcu obydwie śmietany. Całość wymieszać. Do tak przygotowanego sosu, przełożyc usmażonego indyka i dusic pod przykryciem na wolnym ogniu ok 10 min
Keyword dania mięsne, dania obiadowe, indyk, Królikowe hity

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube