Szukaj
Close this search box.

Pierś z indyka nadziewana marchewka i kozim serem/Turkey breast stuffed with carrot and goat cheese

Pierś z indyka nadziewana marchewka i kozim serem. Pomysł na szybki i niedrogi obiad. Smak mało wyrazaistej piersi z indyka podkręca charakterystyczny kozi ser i młode marchewki. Jest pysznie. Całość podana z ziemniakami i sałatką z kolorowych marchewek

Pierś z indyka nadziewana marchewka i kozim serem

Ingredients
  

Pierś z indyka nadziewana marchewka i kozim serem

  • 4 filety z indyka cienko rozbite
  • 200 gramów małych dlugich marchewek obgotowanych w wodzie
  • 200 gramów koziego sera pokrojonego w plastry

Na marynate

  • sol
  • pieprz
  • 2 zabki czosnku przecisniete przez praske
  • 1 lyzka oleju
  • 1 lyzka musztardy gruboziarnistej
  • Pierś oczyścić umyć i osuszyć . Mięso porozcinać żeby powstał płat mięsa lekko rozbić .

Sałataka z kolorowych marchewek

  • 3 ugotowane na pół twardo marchewki
  • garść świeżej poszatkowanej pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • kmin rzymski mielony
  • gałka muskatałowa
  • garść świeżej pietruszki posztakowanej
  • garść pokruszonych orzechów pekan

Dressing

  • 4 czubate łyżeczki musztardy gruboziarnistej
  • 3 łyżeczki miodu
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny opcjonalnie

Instructions
 

Pierś z indyka nadziewana marchewka i kozim serem

  • Połową marynaty posmarować mięso , ułożyć na nim marchewki i plastry koziego sera.
  • Zwinąć roladę i obwiązać sznurkiem . Posmarować roladę resztą marynaty i rozsmarować na górze musztardę . Roladę odłożyć na 1 godzinę do lodówki . Zawinac szczelnie w folie aluminiowa .Ułożyć roladę w naczyniu żaroodpornym i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 C 40 min . Po tym czasie sciagnac folie i calosc obsmazyc na rozgrzanej patelni z olejem.

Sałataka z kolorowych marchewek

  • Do miseczki lub kubka dodać musztardę, następnie miód i wymieszać.
  • Kolejno dodać 1 łyżeczkę oliwy i dokładnie wymieszać, by powstał jednolity sos.
  • Na sam koniec dodać opcjonalnie 1 łyżeczkę soku z cytryny i również wymieszac
  • Za pomocą specjalnego urządzenia, przygotować z marchewki warzywne tagliatelle. Dodać pietruszke, dressing i orzechy

 

 

 

 

 

 

Turkey breast stuffed with carrot and goat cheese

 

Turkey breast stuffed with carrot and goat cheese

  • 4 turkey fillets flattened
  • 200 grams of small (long carrots blanched in water)
  • 200 grams of goat’s cheese sliced

For marinate

  • salt
  • ground pepper
  • 2 garlic cloves crushed
  • 1 tbsp. Oil
  • 1 tablespoon mustard

Salad from colorful carrots

  • 3 hard-boiled rainbow carrots
  • a handful of fresh chopped parsley
  • salt
  • pepper
  • cumin
  • nutmeg
  • a handful of fresh parsley
  • a handful of crushed pecans

dressing

  • 4 teaspoons of dijon mustard
  • 3 teaspoons of honey
  • 1 teaspoon of olive oil
  • 1 teaspoon of lemon juice (optional)
  1. Clean the breasts and dry it. Cut the meat to make thin, flat piece of meat
  2. Marinate the meat with half of the marinade, place the carrots and slices of goat cheese on it.
  3. Roll up the roulade and tie it with a string. Brush the roulade with the rest of the marinade and spread the mustard on top.Wrap tightly in aluminum foil. Place the roulade for 1 hour in the fridge. Place the roulade in a casserole dish and put in a preheated oven 180 C for 40 min. After that unwrap the meat and fry to brown on a frying pan

Salad from colorful carrots

dressing

  1. Add mustard to a cup, then honey and mix.
  2. Add 1 teaspoon of oil and mix thoroughly to create a sauce.
  3. At the end, add 1 teaspoon of lemon juice and mix well
  4. Using a special device( spiralizer) prepare a tagliatelle with carrots. Add parsley, dressing and nuts.
  5. Serve the sliced ​​meat with carrot salad and potatoes.

 

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube