Szukaj
Close this search box.

Pierś w sosie sojowo śliwkowym/Soy sauce and plum jam marinated breast

Pierś w sosie sojowo śliwkowym. Łatwy a w przygotowaniu pierś z kurczaka marynowana w sosie sojowym, powidłach śliwkowych, miodzie i occie balsamicznym. Aromatyczna i wilgotna w środku. Świetna na obiad lub tez podawana na zimno na świeżym chlebie.

Pierś w sosie sojowo śliwkowym/Soy sauce and plum jam marinated breast

Ingredients
  

  • 3 średniej wielkości piersi z kurczaka
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 3 łyżki miodu wielokwiatowego
  • 1 łyżka octu ryżowego lub winnego
  • 3 łyżki powideł śliwkowych

Instructions
 

  • W rondelku zagotować składniki marynaty, po zagotowaniu od razu odstawić z ognia, ostudzić. Piersi kurczaka włozyc do naczynia żaroodpornego i zalac marynatą. odstawic na dwie godziny.
  • Piec w temperaturze 190 C przez około 30 minut. Po tym czasie wyjąć mięso. Jesli sos jest za rzadki można go zagęścić łyżką mąki ziemniaczanej wymieszanej z wodą
 

Soy sauce and plum jam marinated breast

 

  • 3 medium-sized chicken breasts
  • 2 tbsp dark soy sauce
  • 3 tablespoons of multi-flower honey
  • 1 tablespoon rice or wine vinegar
  • 3 tablespoons of plum jam
  1. In a saucepan, boil the marinade ingredients, after boiling, immediately set aside from heat, cool. Put chicken breasts in a heat-proof dish and pour marinade. let stand for two hours.
  2. Bake at 190 C for about 30 minutes. After this time, remove the meat. If the sauce is too thin, you can thicken it with a tablespoon of potato flour mixed with water

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube