Szukaj
Close this search box.

Pierogi z jagodami/Blueberry ravioli

Pierogi z jagodami. Już dawno za mną „chodziły”. Uwielbiam pierogi pod każdą postacią. Tym razem z jagodami, bo mamy przecież sezon letni w pełni. Trzeba wiec wykorzystać wszystkie dobrodziejstwa natury. Pierogi podane  z truskawkową salsa i sosem jagodowym.

Pierogi z jagodami

Składniki
  

Na ciasto pierogowe

  • 260 g mąki
  • 120 ml wody
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 30 g masła

Dodatkowo :

  • 500 gr jagód
  • cukier

Na salsę truskawkową

  • 10 świeżych truskawek
  • kilka śliwek węgierek
  • garść jagód
  • Miód
  • Sos tabasco
  • świeży tymianek
  • Na ciasto pierogowe

Instrukcje
 

  • Mąkę wymieszać z solą, dodać jajko i masło. Wymieszać. Dodać wodę i zagnieść do uzyskania gładkiego ciasta. Odstawić na bok żeby poleżało 30 min.
  • Ciasto rozwałkować na cienki placek . Z ciasta szklanką wyciąć koła. Na każdy kawałek ciasta nałożyć jagody i cukier. Składać na pół i zlepiać dokładnie brzegi, układać na stolnicy. Wrzucić na osolony wrzątek z dodatkiem łyżki oleju i gotować 2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię

Na salsę truskawkową

  • Truskawki i śliwki umyć. Pokroić w kostkę. Przełożyć do miseczki. Dodać jagody . Następnie dodać miód, sos Tabasco i tymianek. Dokładnie wymieszać .
  • U mnie pierogi dodatkowo podane z kwaśną śmietaną, cukrem i sosem jagdowym.

 

Blueberry ravioli

 

For ravioli

  • 260 g of plain flour
  • 120 ml of boiling water
  • 1 egg
  • 1/2 teaspoon of salt
  • 30 g butter

Additionally

  • 500 gr blueberries
  • sugar

For strawberry salsa

  • 10 fresh strawberries
  • few plums
  • a handful of blueberries
  • Honey
  • Tabasco
  • fresh thyme

For ravioli

  1. Place flour on a floured surface and make a well in the center. Add eggs and salt int middle of the well. Melt the butter in hot water and pour into well. Add cocoa powder. Stir together, forming a ball. Knead until smooth and elastic for about 8-10 minutes, adding more flour if necessary to keep the dough from sticking. Cover and let rest for 30 minutes.
  2. Cut off a quarter of the dough. Flour your work surface and roll the piece of dough out to a 3mm thickness. Using a cutter or a drinking glass, cut out circles from the dough, saving the excess for your next batch.
  3. Place a spoonful of blueberries and sugar in the center of a circle. Fold the circle over to create a half-moon, then pinch the edges together to seal. Repeat with the remaining dough and filling.
  4. Bring 3 liters of salted water to the boil. Add the few portions of ravioli at a time and cook for 10 to 15 minutes, or until they float to the top. Spoon them into a strainer to drain.

For strawberry salsa

  1. Wash strawberries and plums. Dice. Put into a bowl. Add berries. Then add honey, Tabasco sauce, and thyme. Mix thoroughly.
  2. For me, dumplings additionally served with sour cream, sugar and jam sauce.

 

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube