Szukaj
Close this search box.

Pierogi z białą kaszą gryczaną i twarogiem/Ravioli with white buckwheat

Pierogi z białą kaszą gryczaną i twarogiem. Jakiś czas temu robiłam pastę z kaszy gryczanej na kanapki. Tak bardzo mi zasmakowała, że postanowiłam wykorzystać ja jako nadzienie do pierogów. Uważam, że to nadzienie świetnie się tutaj sprawdza i bardzo smakuje w połączeniu z ciastem pierogowym. Takie pierogi dodatkowo okraszone podsmażonym boczkiem to rozkosz dla podniebienia.

Pierogi z białą kaszą gryczaną i twarogiem

Ingredients
  

Na farsz :

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej białej
  • 200 gramów twarogu
  • sól i czarny pieprz
  • kmin mielony
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 2 jabłka pokrojone w kostkę
  • 1/2 łyżeczki brązowego cukru
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarna jałowca
  • 2 ziela angielskie
  • 1 łyżka posiekanej świeżej pietruszki
  • 1/2 łyżeczki świeżego tymianku
  • 1/2 łyżeczki suszonego majeranku
  • sól i czarny pieprz

Na ciasto pierogowe

  • 260 g mąki
  • 120 ml wody
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 30 g masła

Instructions
 

Na farsz

  • Ugotować kaszę gryczaną według instrukcji na opakowaniu.
  • Na patelni umieścić olej i dodać pokrojoną cebulę i jabłko. Dodać przyprawy (liść laurowy, jałowiec i ziele angielskii brązowy cukier . Podsmażyć przez kilka minut. Usunąć ziarna przypraw i liść laurowy.
  • Do kaszy gryczanej dodać tymianek, majeranek, świeżą natkę pietruszki i kmin oraz twaróg przeciśnięty przez praskę. Następnie dodać jabłko podsmażone z cebulą. Dokładnie wymieszać.

Na ciasto pierogowe

  • Mąkę wymieszać z solą, dodać jajko i masło. Wymieszać . Dodać wodę i zagnieść do uzyskania gładkiego ciasta. Odstawić na bok żeby poleżało.

Na pierogi

  • Ciasto rozwałkować na cienki placek . Z ciasta szklanką wyciąć koła. Na każdy kawałek ciasta nałożyć łyżeczkę farszu i lepić pierogi. Wrzucić na osolony wrzątek z dodatkiem łyżki oleju i gotować 2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

 

Ravioli with white buckwheat

 

For filling

  • 1 cup of boiled buckwheat
  • 1 tablespoon of vegetable oil
  • salt and black pepper
  • ground cumin
  • 1 onion diced
  • 2 apples cut into cubes
  • 1/2 teaspoon of brown sugar
  • 2 bay leaves
  • 2 juniper seeds
  • 2 allspice
  • 40 ml rapeseed oil
  • 250 g boiled white beans
  • 1 tablespoon of soy sauce
  • 1 tablespoon chopped fresh parsley
  • 1/2 teaspoon fresh thyme
  • 1/2 teaspoon of dried marjoram
  • salt and black pepper
  • 250 Philadelphia cheese

For ravioli

  • 260 g of plain flour
  • 120 ml of boiling water
  • 1 egg
  • 1/2 teaspoon of salt
  • 30 g butter

For filling

  1. Cook the buckwheat groats
  2. Put the oil in the pan and add chopped onion and apple. Add spices (bay leaf, juniper, and allspice and brown sugar. Fry for a few minutes. Remove the spices and the bay leaf.
  3. Put the beans, soy sauce, thyme, marjoram, fresh parsley and spices into the blender dish. Mix to get a paste. Add onion with apples and buckwheat. Mix well. When cool add Philadelphia cheese. Combine

For ravioli

  1. Place flour on a floured surface and make a well in the center. Add eggs and salt int middle of the well. Melt the butter in hot water and pour into well. Add cocoa powder. Stir together, forming a ball. Knead until smooth and elastic for about 8-10 minutes, adding more flour if necessary to keep the dough from sticking. Cover and let rest for 30 minutes.
  2. Cut off a quarter of the dough. Flour your work surface and roll the piece of dough out to a 3mm thickness. Using a cutter or a drinking glass, cut out circles from the dough, saving the excess for your next batch.
  3. Place a spoonful of filling in the center of a circle. Fold the circle over to create a half-moon, then pinch the edges together to seal. Repeat with the remaining dough and filling.
  4. Bring 3 liters of salted water to the boil. Add the few portions of ravioli at a time and cook for 10 to 15 minutes, or until they float to the top. Spoon them into a strainer to drain.
  5. In addition: fried onions or bacon for garnish

 

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube