Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami i pasta tagine. Dobrze doprawiona i szybka w wykonaiu pasta z makreli jest świetną propozycją na smarowidło do kanapki. Taką pastą można też nadziewać ziemniaki i zapiekać w piekarniku. Taka pasta jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa alternatywa dla sklepowych wędlin.
Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami i pasta tagine
Ingredients
- ⦁ 2 makrele wędzone
- ⦁ 10 sztuk pomidorów suszonych z zalewy
- ⦁ 1 cebula pokrojona w kostkę
- ⦁ 3 łyżki pasty tagine
- ⦁ sól
- ⦁ pieprz
- ⦁ kminek mielony
- ⦁ czosnek granulowany
- ⦁ papryka wędzona
Instructions
- Na rozgrzanej patelni, na oleju podmsażyć cebulę. Rybę obrać ze skóry i rozdrobnic widelcem. Dodac przesmażona i przestudzoną cebulę. Dodac pomidory suszone pokrojone na małe kawałki. Doprawić do smaku i wymieszać . Dodac pastę tagine.
Smoked mackerel paste with dried tomatoes and tagine paste
⦁ 2 smoked mackerel
⦁ 10 dried tomatoes finely chopped
⦁ 1 onion diced
⦁ 3 tablespoons of tagine paste
⦁ salt
⦁ pepper
⦁ ground cumin
⦁ granulated garlic
⦁ smoked paprika
Heat the oil on a frying pan. Add chopped onions and saute for a few minutes. Remove the skin from the fish and discard any bones, then break up the flesh into a bowl. Add fried and cooled onions. Add the dried tomatoes cut into small pieces. Season and mix. Add the tagine paste.