Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami i pasta tagine

Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami i pasta tagine. Dobrze doprawiona i szybka w wykonaiu pasta z makreli jest świetną propozycją na smarowidło do kanapki. Taką pastą można też nadziewać ziemniaki i zapiekać w piekarniku. Taka pasta jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa alternatywa dla sklepowych wędlin.

Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami i pasta tagine

Ingredients
  

  • ⦁ 2 makrele wędzone
  • ⦁ 10 sztuk pomidorów suszonych z zalewy
  • ⦁ 1 cebula pokrojona w kostkę
  • ⦁ 3 łyżki pasty tagine
  • ⦁ sól
  • ⦁ pieprz
  • ⦁ kminek mielony
  • ⦁ czosnek granulowany
  • ⦁ papryka wędzona

Instructions
 

  • Na rozgrzanej patelni, na oleju podmsażyć cebulę. Rybę obrać ze skóry i rozdrobnic widelcem. Dodac przesmażona i przestudzoną cebulę. Dodac pomidory suszone pokrojone na małe kawałki. Doprawić do smaku  i wymieszać . Dodac pastę tagine.

Smoked mackerel paste with dried tomatoes and tagine paste

⦁ 2 smoked mackerel
⦁ 10 dried tomatoes finely chopped
⦁ 1 onion diced
⦁ 3 tablespoons of tagine paste
⦁ salt
⦁ pepper
⦁ ground cumin
⦁ granulated garlic
⦁ smoked paprika

Heat the oil on a frying pan. Add chopped onions and saute for a few minutes. Remove the skin from the fish and discard any bones, then break up the flesh into a bowl. Add fried and cooled onions. Add the dried tomatoes cut into small pieces. Season and mix. Add the tagine paste.

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube