Szukaj
Close this search box.

Pasta z makreli z chrzanem – Smoked mackerel paste with horseradish

Pasta z makreli z chrzanem. Robiłam już różne wariacje pasty z makreli ale pierwszy raz z chrzanem. Pasta bardzo zyskuje dzięki dodatkowi ostrego chrzany. Jest bardziej wyrazista i świetnie podkreśla smak wędzonej ryby.  Dobra ze świeżym chlebem czy chrupkim pieczywem. Można też podawać z pieczonymi ziemniakami.

Pasta z makreli z chrzanem

Składniki
  

  • ⦁ 1 wędzona makrela bez skóry i ości
  • ⦁ 1 łyżka chrzanu
  • ⦁ 2 łyżeczki musztardy dijon
  • ⦁ garść poszatkowanej drobno pietruszki
  • ⦁ 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • ⦁ sól pieprz
  • ⦁ sok z 1/2 cytryny

Instrukcje
 

  • Do miski włożyć makrelę i rozdrobnić widelcem. Dodac pozostałe składniki i dobrze połączyć. Podawać z chlebem lub jego zastępstwem.

Smoked mackerel paste with horseradish

⦁ 1 smoked mackerel (without skin and bones)

⦁ 1 tablespoon of horseradish
⦁ 2 teaspoons dijon mustard
⦁ handful of chopped parsley finely
⦁ 2 tablespoons of sour cream
⦁ salt, pepper
⦁ 1/2 lemon juice

Put a mackerel and a fork into a bowl. . Serve with bread or its replacement.

Remove the skin from the fish – the odd bone is fine as the mixture will be blended. Add the fish to the bowl
Add the horseradish, mustard, black pepper, crème fraîche and lemon juice and blend to a paste by using fork.

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube