Coraz częściej w naszym domu staramy się nie jeść sklepowej wędliny. Wprowadzamy do naszego jadłospisu więcej ryb. Dziś klasyka jeśli chodzi o pastę rybną na kanapki. Makrela wędzona w roli głównej.
Pasta z makreli, jajek i ogórków korniszonów
Ingredients
- 1 wędzona makrela
- 2 ogórki konserwowe
- 1 /4 pora
- 3 jajka
- Szczypior
- Koper
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
Instructions
- Ugotować jajka na twardo . Rybę obrać ze skóry .Usunąć ości . Pora i ogórki konserwowe drobno posiekać . Do naczynia włożyć makrelę , ugotowane i obrane jajka. Rozdrobnić widelcem . Dodać ogórki i pora. Dorzucić pokrojony szczypior i koper . Dodać majonez i jogurt . Doprawić solą i pieprzem