Pasta z makreli, jajek i ogórków korniszonów

Coraz częściej w naszym domu staramy się nie jeść sklepowej wędliny. Wprowadzamy do naszego jadłospisu więcej ryb. Dziś klasyka jeśli chodzi o pastę rybną na kanapki. Makrela wędzona w roli głównej.

Pasta z makreli, jajek i ogórków korniszonów

Ingredients
  

  • 1 wędzona makrela
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 /4 pora
  • 3 jajka
  • Szczypior
  • Koper
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku

Instructions
 

  • Ugotować jajka na twardo . Rybę obrać ze skóry .Usunąć ości . Pora i ogórki  konserwowe drobno posiekać . Do naczynia włożyć makrelę , ugotowane i obrane jajka. Rozdrobnić widelcem . Dodać  ogórki i pora. Dorzucić pokrojony szczypior i koper . Dodać majonez i jogurt . Doprawić solą i pieprzem


P1013413 a.jpg
P1013406 a.jpg

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube