Pasta z bakłażana

Pasta z bakłażana. Jakoś z tym warzywem jest mi średnio po drodze. Niemniej ta pasta mnie totalnie zaskoczyła. Duży plus za smak. Całą robotę odwala tu pasta miso i suszone pomidory z zalewy. Jest naprawdę pysznie. Pasta świetnie smakuje na śniadanie na świeżej kromce chleba lub też jako przekąska z krakersami.

Pasta z bakłażana

Ingredients
  

  • 3 średnie bakłażany
  • 1 średnia cebula pokrojona w kostkę
  • 1 słoik suszonych pomidorów w oleju same pomidory
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki pasty miso
  • 1 łyżeczka pasty tagine
  • sól i pieprz do smaku

Instructions
 

  • Bakłażany przekroic na pół, nakłuć widelcem, wstawić na blaszce do piekarnika. Piec przez około 20 min. Wystudzić i umieścic w blenderze
  • Cebule podsmazyc na złoto na patelni. Dorzucic do malaksera z resztą skladników i zmiksowac do preferowanej przez siebie konsystencji

 

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube