Makaron z jarmużem, fasolą canelinni, szparagami i tuńczykiem to ekspresowy pomysł na wykorzystanie tego co, zalega w szafkach. Wszystko wrzucone na patelnie, dobrze przyprawione i w ciągu kilkunastu minut gotowe do podania. Przejrzycie Wasze szafki, może ich zawartość również Was zainspiruje do jakiegoś smacznego i szybkiego posiłku.
Makaron z jarmużem, fasolą canelinni, szparagami i tuńczykiem
Ingredients
- 100 gr ugotowanego makaronu
- garść podgotowanego jarmuzu
- 100 gr ugotowanej fasoli canellini
- pęczek ugotowanych szparagów
- 1 puszka tuńczyka 160 gr
- 1 łyzka oleju
- Przyprawy do smaku :
- kolendra
- sól
- pieprz
- bazylia
- tymianek
Instructions
- Na rozgrzanej patelni umiescic makaron i jarmuz. Chwilę razem podsmażyć. Dodac fasolę. Wymieszac . Dodac przyprawy. Nastepnie dorzucic pokrojone na kawałki szparagi.Chwile razem wszystko smażyc. Pod koniec dodac tuńczyka i delikatnie wymieszać.
Pasta with kale, canelinni, asparagus and tuna
- 100 gr of cooked pasta
- a handful of precooked kale
- 100 gr of cooked canellini beans
- bunch of cooked asparagus
- 1 can of tuna (160 gr)
- 1 tablespoon of oil
- Spices to taste:
- coriander
- salt
- pepper
- basil
- thyme
- Put the pasta and kale on a hot pan with oil. Fry together a while. Add beans. Mix. Add spices. Then add the asparagus cut into pieces. Simmer for another few minutes. In the end, add the tuna and mix gently.