Szukaj
Close this search box.

Makaron z jarmużem, fasolą canelinni, szparagami i tunczykiem/Pasta with kale, canelinni, asparagus and tuna

Makaron z jarmużem, fasolą canelinni, szparagami i tuńczykiem to ekspresowy pomysł na wykorzystanie tego co, zalega w szafkach. Wszystko wrzucone na patelnie, dobrze przyprawione i w ciągu kilkunastu minut gotowe do podania. Przejrzycie Wasze szafki, może ich zawartość również Was zainspiruje do jakiegoś smacznego i szybkiego posiłku.

Makaron z jarmużem, fasolą canelinni, szparagami i tuńczykiem

Składniki
  

  • 100 gr ugotowanego makaronu
  • garść podgotowanego jarmuzu
  • 100 gr ugotowanej fasoli canellini
  • pęczek ugotowanych szparagów
  • 1 puszka tuńczyka 160 gr
  • 1 łyzka oleju
  • Przyprawy do smaku :
  • kolendra
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • tymianek

Instrukcje
 

  • Na rozgrzanej patelni umiescic makaron i jarmuz. Chwilę razem podsmażyć. Dodac fasolę. Wymieszac . Dodac przyprawy. Nastepnie dorzucic pokrojone na kawałki szparagi.Chwile razem wszystko smażyc. Pod koniec dodac tuńczyka i delikatnie wymieszać.

 

Pasta with kale, canelinni, asparagus and tuna

 

  • 100 gr of cooked pasta
  • a handful of precooked kale
  • 100 gr of cooked canellini beans
  • bunch of cooked asparagus
  • 1 can of tuna (160 gr)
  • 1 tablespoon of oil
  • Spices to taste:
  • coriander
  • salt
  • pepper
  • basil
  • thyme
  1. Put the pasta and kale on a hot pan with oil. Fry together a while. Add beans. Mix. Add spices. Then add the asparagus cut into pieces. Simmer for another few minutes. In the end, add the tuna and mix gently.

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube