Pasta awokado, jajko, rzodkiewka. Mnie gdzieś z awokado jest średnio po drodze i nijak do mnie przemawiają argumenty, że zdrowe. Zrobiłam więc pastę kanapkową z awokado, jakiem, spora ilością rzodkiewki i naci pietruszki z dodatkiem majonezu. W takiej postaci zjadłam z przyjemnością. Szybka w przygotowaniu i wymiata z własnej roboty chlebem.
Pasta awokado, jajko, rzodkiewka
Czas przygotowania 10 minuty minut
Czas gotowania 5 minuty minut
Łączny czas 15 minuty minut
Rodzaj Appetizer, Breakfast
Kuchnia international
Porcje 4
Składniki
- 4 ugotowane jajka pokrojone w kostkę
- 1/2 małego ząbka czosnku dorbno posiekanego
- 2 dojrzałe awokado pokrojone w kostkę
- 1/2 pęczka rzodkiewki pokrojonego w talarki
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- 3 łyżki posiekanej naci pietruszki
- 4 łyżeczki majonezu
Instrukcje
- Wszystkie składniki umieścic w misce i dokładnie wymieszać
Słowo kluczowe awokado, danie wegetariańskie, Królik dba o linię