Szukaj
Close this search box.

Sos pomarańczowy/Orange sauce

 

Sos pomarańczowy

Składniki
  

  • 2 pomarańcze
  • 1 cytryna
  • 3 ząbki czosnku obrane i rozbite
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej
  • miód opcjonalnie

Instrukcje
 

  • Przekroić cytrynę i pomarańcze na pół i usunąć nasiona. Umieścić je w małym naczyniu do pieczenia. Dodać czosnek i skropić 2 łyżkami oleju.
  • Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C, aż będą lekko rumiane, około 30 minut. Wyjąć naczynie do pieczenia na kratkę.
  • Gdy ostygną, wycisnąć sok do naczynia do pieczenia. Usunąć skórkę i pozostałe nasiona. Miąższ i zawartość naczynia do pieczenia, w tym czosnku dodać do blendera. Dodać pozostałe 3 łyżki oleju i sól. Blendować aż czosnek zostanie całkowicie zmielony, a sos zemulgowany i lekko zagęszczony. Jeśli trzeba, dodać miód.

 

Orange sauce

 

  • 2 oranges
  • 1 lemon
  • 3 cloves garlic (peeled and smashed)
  • 5 tablespoons olive oil (divided)
  • 1/2 teaspoon sea salt
  • honey optional
  1. Arrange a rack in the middle of the oven and heat to 180 C
  2. Cut the lemon and oranges in half crosswise and remove the seeds. Place them cut-side up in a small baking dish. Add the garlic and drizzle with 2 tablespoons of the oil.
  3. Roast until fruits are tender and lightly browned, about 30 minutes. Remove the baking dish to a wire rack.
  4. When they cool, squeeze the juice into the baking dish. Discard the pieces and any remaining seeds. Pour the contents of the baking dish, including the garlic, into a blender or mini food processor. Add the remaining 3 tablespoons oil and salt. Process until the garlic is completely puréed and the sauce is emulsified and slightly thickened. If necessary add honey.

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube