Makaron z chorizo, pomidorami, ciecierzycą, soczewicą i gorgonzolą
Ingredients
- 200 gram makaronu świderki
- 2 cebule
- 1/2 puszki ciecierzycy
- 1 puszka 400 ml obranych i pokrojonych pomidorów
- 100 gram sera gorgonzola
- suszone oregano
- tarty parmezan
- kilka sztuk pomidorów koktajlowych
- 100 gram pieczarek
- 1/2 puszki soczewicy
Instructions
- Makaron wrzucić na wrzątek i ugotować al dente (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Odcedzić.
- Na patelnię włożyć pokrojone w plastry chorizo oraz cebulę. Smażyć na umiarkowanym ogniu przez około 3 minuty od czasu do czasu mieszając.
- Dodać pieczarki pokrojone ćwiartki i podsmażyć przez chwilę
- Dodać odcedzoną ciecierzycę i soczewicę .Smażyć razem przez minutę.
- Dodać pomidory z puszki i zagotować. Gotować przez około 5 minut. Doprawić w razie potrzeby solą, pieprzem i cukrem
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Do przestudzonego farszu dodać makaron i piec w naczyniu żaroodpornym przez około 15 minut . Pod koniec dodać gorgonzolę i pomidorki koktajlowe . Posypać tartym parmezanem.
ENGLISH VERSION
Pasta with chorizo, tomatoes, chickpeas, lentils and gorgonzola
Ingredients
2 – 4 servings
• 200 gram Spiral pasta
• 100 g chorizo
• 2 onions
• 1/2 can of chickpeas
• 1 can (400 ml) peeled and chopped tomatoes
• 100 grams gorgonzola cheese
• dried oregano
• grated parmesan
• few cherry tomatoes
• 100 gramms of mushrooms
• 1/2 can of lentils
Cook pasta as per instructions on the packet
- In a pan place the sliced chorizo and onions. Fry on a moderate heat for about 3 minutes, stirring occasionally.
• Add mushrooms, cut into quarters and fry for a short while
• Add the drained chickpeas and lentils and fry together for a minute.
• Add canned tomatoes and bring to a boil. Boil for about 5 minutes. Season as needed with salt, pepper and sugar
• Preheat the oven to 180 degrees C. Mix pasta with tomato and vegetable sauce .Bake in a casserole dish for about 15 minutes. At the end add the gorgonzola and cherry tomatoes. Sprinkle with grated Parmesan cheese.