Makaron ryżowy z warzywami i łososiem


Makaron ryżowy z warzywami i łososiem. Taki obiad na szybko, ale niezwykle kolorowy i smaczny. Makaron połączony z sosem sojowym i podsmażony z brokułem, pomidorkami koktajlowymi, groszkiem cukrowym i fasolką szparagową. Podany z podwędzanym łososiem

Makaron ryżowy z warzywami i łososiem

Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 30 mins
Course Main Course
Cuisine international
Servings 2

Ingredients
  

  • 200 g cienkiego makaronu ryżowego juz gotowego
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • 3-4 ząbki czosnku przeciśniete przez praske
  • 1/4 główki brokuła
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 100 g groszku cukrowego
  • 100 g ugotowanej fasoli szparagowej
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka gęstego słodkiego sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju rzepakowego – rafinowanego
  • szczypta czarnego pieprzu
  • 1 papryczka chilli lub szczypta płatów chilli – opcjonalnie
  • 2 kawałki podwędzanego łososia

Instructions
 

  • Na patelnię wlac olej. Następnie na rozgrzany tłuszcz wrzucić warzywa. Podsmazyc przez kilka minut. Do podsmazonych warzyw
  • dodać sosy sojowe oraz wodę a na koniec makaron. Dobrze wymieszać i dusic razem kilka minut. Pod koniec dodać rozdrobnionego łososia
Keyword Królik dba o linię, szybki obiad
 

 

 

 

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube