Makaron ryżowy z warzywami i łososiem. Taki obiad na szybko, ale niezwykle kolorowy i smaczny. Makaron połączony z sosem sojowym i podsmażony z brokułem, pomidorkami koktajlowymi, groszkiem cukrowym i fasolką szparagową. Podany z podwędzanym łososiem
Makaron ryżowy z warzywami i łososiem
Czas przygotowania 10 minuty minut
Czas gotowania 20 minuty minut
Łączny czas 30 minuty minut
Rodzaj Main Course
Kuchnia international
Porcje 2
Składniki
- 200 g cienkiego makaronu ryżowego juz gotowego
- 1 cebula pokrojona w piórka
- 3-4 ząbki czosnku przeciśniete przez praske
- 1/4 główki brokuła
- kilka pomidorków koktajlowych
- 100 g groszku cukrowego
- 100 g ugotowanej fasoli szparagowej
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 1 łyżka gęstego słodkiego sosu sojowego
- 2 łyżki oleju rzepakowego – rafinowanego
- szczypta czarnego pieprzu
- 1 papryczka chilli lub szczypta płatów chilli – opcjonalnie
- 2 kawałki podwędzanego łososia
Instrukcje
- Na patelnię wlac olej. Następnie na rozgrzany tłuszcz wrzucić warzywa. Podsmazyc przez kilka minut. Do podsmazonych warzyw
- dodać sosy sojowe oraz wodę a na koniec makaron. Dobrze wymieszać i dusic razem kilka minut. Pod koniec dodać rozdrobnionego łososia
Słowo kluczowe Królik dba o linię, szybki obiad