Szukaj
Close this search box.

Makaron ryżowy z warzywami i łososiem


Makaron ryżowy z warzywami i łososiem. Taki obiad na szybko, ale niezwykle kolorowy i smaczny. Makaron połączony z sosem sojowym i podsmażony z brokułem, pomidorkami koktajlowymi, groszkiem cukrowym i fasolką szparagową. Podany z podwędzanym łososiem

Makaron ryżowy z warzywami i łososiem

Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 20 minuty
Łączny czas 30 minuty
Rodzaj Main Course
Kuchnia international
Porcje 2

Składniki
  

  • 200 g cienkiego makaronu ryżowego juz gotowego
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • 3-4 ząbki czosnku przeciśniete przez praske
  • 1/4 główki brokuła
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 100 g groszku cukrowego
  • 100 g ugotowanej fasoli szparagowej
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka gęstego słodkiego sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju rzepakowego – rafinowanego
  • szczypta czarnego pieprzu
  • 1 papryczka chilli lub szczypta płatów chilli – opcjonalnie
  • 2 kawałki podwędzanego łososia

Instrukcje
 

  • Na patelnię wlac olej. Następnie na rozgrzany tłuszcz wrzucić warzywa. Podsmazyc przez kilka minut. Do podsmazonych warzyw
  • dodać sosy sojowe oraz wodę a na koniec makaron. Dobrze wymieszać i dusic razem kilka minut. Pod koniec dodać rozdrobnionego łososia
Słowo kluczowe Królik dba o linię, szybki obiad
 

 

 

 

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube