Pasta z makreli z batatami. Smaczna, rybna pasta z dodatkiem słodkich ziemniaków, suszonych pomidorów i musztardy. Fajna propozycja na kanapki. Najlepiej smakuje z domowej roboty chlebem, który często gości u mnie w domu. Polecam
Prep Time 15 mins
Total Time 15 mins
Course Breakfast
Cuisine international
Servings 4
Ingredients
- 1 makrela bez skóry i bez ości
- 1 słodki ziemniak upieczony w piekarniku bez ości
- 6 sztuk suszonych pomidorów z zalewy pokrojonych w kostkę
- 1 łyzka ziarnistej musztardy
- pęczek drobno posiekanej naci pietruszki
- sól
- pieprz
Instructions
- Makrele i batata zblendować. Można też rozdrobnić widelcem. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Podawać ze świeżym pieczywem.
Keyword Królik dba o linię, Królikowe hity, makrela, śniadanie na szybko