Pasta z makreli z batatami. Smaczna, rybna pasta z dodatkiem słodkich ziemniaków, suszonych pomidorów i musztardy. Fajna propozycja na kanapki. Najlepiej smakuje z domowej roboty chlebem, który często gości u mnie w domu. Polecam
Czas przygotowania 15 minuty minut
Łączny czas 15 minuty minut
Rodzaj Breakfast
Kuchnia international
Porcje 4
Składniki
- 1 makrela bez skóry i bez ości
- 1 słodki ziemniak upieczony w piekarniku bez ości
- 6 sztuk suszonych pomidorów z zalewy pokrojonych w kostkę
- 1 łyzka ziarnistej musztardy
- pęczek drobno posiekanej naci pietruszki
- sól
- pieprz
Instrukcje
- Makrele i batata zblendować. Można też rozdrobnić widelcem. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Podawać ze świeżym pieczywem.
Słowo kluczowe Królik dba o linię, Królikowe hity, makrela, śniadanie na szybko