Pasta z makreli z batatami

Pasta z makreli z batatami. Smaczna, rybna pasta z dodatkiem słodkich ziemniaków, suszonych pomidorów i musztardy. Fajna propozycja na kanapki. Najlepiej smakuje z domowej roboty chlebem, który często gości u mnie w domu. Polecam

Prep Time 15 mins
Total Time 15 mins
Course Breakfast
Cuisine international
Servings 4

Ingredients
  

  • 1 makrela bez skóry i bez ości
  • 1 słodki ziemniak upieczony w piekarniku bez ości
  • 6 sztuk suszonych pomidorów z zalewy pokrojonych w kostkę
  • 1 łyzka ziarnistej musztardy
  • pęczek drobno posiekanej naci pietruszki
  • sól
  • pieprz

Instructions
 

  • Makrele i batata zblendować. Można też rozdrobnić widelcem. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Podawać ze świeżym pieczywem.
Keyword Królik dba o linię, Królikowe hity, makrela, śniadanie na szybko

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube