Łosoś z piekarnika z sałatką z awokado
Składniki
- Na łososia
- ⦁ 200 gram łososia
- ⦁ sól
- ⦁ pieprz
- ⦁ cytryna
- ⦁ rozmaryn
- Sałatka
- ⦁ 1 awokado
- ⦁ 1 ogórek
- ⦁ seler naciowy
- ⦁ 1 mango
- ⦁ pokruszone pistacje
- ⦁ świeża kolendra
- ⦁ sól
- ⦁ pieprz
- ⦁ olej
- ⦁ cytryna
- ⦁ miód
Instrukcje
- Łososia umyć, osuszyć i doprawić solą, pieprzem, rozmarynem. Skropić cytryną . Na pergaminie ułożyć łososia piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni około 15-20 minut.
- Awokado, ogórek, seler naciowy i mango pokroić w kostkę. W miseczce wymieszać opcjonalnie miód, oliwę, cytrynę. Wymieszać. Całość połączyć z sałatką. Doprawić solą i pieprzem. Dodać świeżą kolendrę. U mnie łosoś podawany z waflami dyniowymi.