Łosoś z piekarnika z sałatką z awokado

Łosoś z piekarnika z sałatką z awokado

Ingredients
  

  • Na łososia
  • ⦁ 200 gram łososia
  • ⦁ sól
  • ⦁ pieprz
  • ⦁ cytryna
  • ⦁ rozmaryn
  • Sałatka
  • ⦁ 1 awokado
  • ⦁ 1 ogórek
  • ⦁ seler naciowy
  • ⦁ 1 mango
  • ⦁ pokruszone pistacje
  • ⦁ świeża kolendra
  • ⦁ sól
  • ⦁ pieprz
  • ⦁ olej
  • ⦁ cytryna
  • ⦁ miód

Instructions
 

  • Łososia umyć, osuszyć i doprawić solą, pieprzem, rozmarynem. Skropić cytryną . Na pergaminie ułożyć łososia piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni około 15-20 minut.
  • Awokado, ogórek, seler naciowy i mango pokroić w kostkę. W miseczce wymieszać opcjonalnie miód, oliwę, cytrynę. Wymieszać. Całość połączyć z sałatką. Doprawić solą i pieprzem. Dodać świeżą kolendrę. U mnie łosoś podawany z waflami dyniowymi.

 

P1012958.JPG

P1012965.JPG

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube