Szukaj
Close this search box.

Krem z kalafiora I jarmużu – Cauliflower-Kale Soup

Pyszna , kremowa zupa z kalafiora i jarmużu . Rozgrzewający imbir  i dodatek chrupkich warzywnych chipsów . Przyjemna zupa na chłodne , jesienne dni . Przy tym mega zdrowo

Krem z kalafiora i jarmuzu

Składniki
  

  • 1 duży kalafior pokrojony na różyczki
  • 80 ml oliwy
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
  • 1 duży pęczek jarmużu łodygi usunięte, rozdarty na liście
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 2 łodygi selera pokrojone w kostkę
  • 3 ząbki czosnku
  • Imbir
  • 75 l warzywnego bulionu
  • Zielona fasola soi i chipsy warzywne do dekoracji

Instrukcje
 

  • Nagrzać piekarnik (230 ° C).
  • W dużej misce umieścić  kalafior . Polać oliwą . Doprawić solą i pieprzem. Umieścić na blasze. Wstawić piekarnika i piec, co jakiś czas mieszając, aż kalafior zmięknie, a brzegi będą rumiane i chrupiące  (około 22 minut)
  • W garnku  na średnim ogniu podgrzać oliwę. Dodać cebulę i seler i posmażyć, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, około 8 minut. Dodać czosnek i dusić z resztą, stale mieszając, przez 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem. Dodać kalafior i bulion, zwiększyć temperaturę do średnio-wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować przez 10 minut. Dodać jarmuż, zwiększyć ogień do średniego i gotować bez przykrycia przez kilka minut .
  • Całość zblendować na gładkie pure . Doprawić imbirem . Podawać z warzywnymi chipsami i zieloną fasolą soi

 

P1012174.JPG

źródło inspiracji

http://www.williams-sonoma.com/recipe/cauliflower-kale-soup.html

Cauliflower soup

Składniki
  

  • 1 large head cauliflower trimmed and cut into florets
  • 5 Tbs. 3 fl. oz./80 ml olive oil
  • Kosher salt and freshly ground pepper to taste
  • 1 large bunch curly kale stems removed, leaves torn into
  • 1- inch 2.5-cm pieces
  • 1 yellow onion diced
  • 2 celery stalks diced
  • 3 garlic cloves minced
  • 7 cups 56 fl. oz./1.75 l chicken or vegetable broth
  • 1/3 cup 1 3/4 oz./50 g edamame beans and vegetable crisps for decoration

Instrukcje
 

  • Preheat an oven to 450°F (230°C).
  • In a large bowl, toss the cauliflower with 2 Tbs. of the olive oil and season with salt and pepper. Place on a baking sheet. Transfer to the oven and roast, stirring occasionally, until the cauliflower is tender and the edges are browned and crisp, about 22 minutes. Reduce the oven to 300°F (150°C).
  • Meanwhile, in a saucepan , warm the remaining 2 Tbs. olive oil. Add the onion and celery and cook, stirring occasionally, until tender, about 8 minutes. Add the garlic and cook, stirring constantly, for 1 minute. Season with salt and pepper. Add the cauliflower and broth, increase the heat to medium-high and bring to a simmer. Reduce the heat to medium-low, cover and cook for 10 minutes. Stir in the kale, increase the heat to medium and cook, uncovered, for 10 minutes.
  • Puree the soup in blender until smooth. Return the soup to the pot and adjust the seasonings with salt , pepper and ginger . Ladle the soup into individual bowls. Top with the vegetable crisps and edamame beans. Serves 6 to 8.

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube