kotlety brokułowe
Składniki
- 1 brokuł
- 1 opakowanie wędzonego tofu
- 1 opakowanie sera camembert
- 2 jajka
- 2 łyżki otrąb
- ząbek czosnku
- bazylia oregano, sól, pieprz
Instrukcje
- Brokuła ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, zmiksować w blenderze ale nie na gładką papkę. Zostawić większe kawałki. Ostudzonego brokuła połączyć z pokrojonym w kostkę tofu oraz serem camembert. Dodać jajko i otręby. Wymieszać. Formować kotlety. Układać porcjami na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut
- U mnie kotlety podawane z pure z groszku i awokado
źródło inspiracji
https://spicethingsup.wordpress.com/2017/04/27/kotlety-brokulowe-podawane-z-salatka-ze-slodkich-ziemniakow/