Szukaj
Close this search box.

Konfitura żurawinowa

Konfitura żurawinowa. Domowej roboty konfitura z zurawiny, jabłek i pomarańczy. Idealna na święta. Słodka i kwaskowa jednocześnie. Taka, jak lubię. Można ją wykorzystać do ciast, jakonadzienie bułeczek drożdzowych lub po prostu rozmarować na chlebie z masełkiem. Pyszna w każdej odsłonie.

Konfitura żurawinowa

Składniki
  

  • 300 g świeżej lub mrożonej żurawiny
  • 2 jabłka pokrojone w kostkę
  • 3 pomarańcze obrane ze skórki usunięte błonki pokrojone w kostkę
  • 3/4 szklanki cukru

Instrukcje
 

  • Żurawinę wsypać do garnka i gotować na Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut, do momentu, gdy owoce przestaną „strzelać”.
  • Dodać cukier, jabłka i pomarańcze. Wymieszać. Następnie zwiększyć ogień i gotować aż do zgęstnienia. Mieszać, żeby się nie przypaliło.

 

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube