Szukaj
Close this search box.

Kluski leniwe

Kluski leniwe. Swojskie kluski, które nie ma opcji, żeby ktos nie znał. U mnie w domu nie pojawiają się za często, bo Króliś ( doświadczalny ) drze japę, że On dba o linię uszu i On nie może za często takich kalorcznych, rozpustnych rzeczy jeść. Niemniej jak już zostały zrobione to Króliś do kuchni kicał ze trzy razy po dokładkę, za każdym razem z pytaniem, ale nie zeżarłaś wszystkich i coś jeszcze dla mnie zostało? Mnie najlepiej smakują z jeszcze wiekszą rozpustą, czyli bułką tarta na maśle i zeby dopełnić rozpusty posypane na wierzchu cukrem.

Kluski leniwe

Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 20 minuty
Łączny czas 30 minuty
Rodzaj Main Course
Kuchnia international

Składniki
  

  • 450 g tłustego twarogu
  • 2 małe jajka
  • sól
  • 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • około 3/4 szklanki mąki pszennej

Instrukcje
 

  • Biały ser przecisnąć przez praskę. Umieścić w misce i dodać jajka. Dobrze wymieszać. Masę przełożyć na stolnicę, wcześniej podsypaną mąką pszenną. Dodac przesiane maki i zagnieść w kulę. Podzielić na 4 części. Z każdego kawałka uformowac wałek i pokroic ukośne kluski.
  • Gotować w osolonej wodzie przez przez kilkanaście sekund od wypłynięcia na powierzchnię. Wyłowić i podawać ze śmietaną i cukrem lub z bułką tartą smażoną z masłem.
Słowo kluczowe dania mączne, danie wegetariańskie, kluski, Królikowe hity, szybki obiad

 

 

 

 

 

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube