Kaszotto z jarmużem i pieczarkami

Kaszotto z jarmużem i pieczarkami. Kolorowe kaszotto z dodatkiem grzybów, pora, kasztanów i jarmużu. Jeśli nie macie kasztanów nic nie szkodzi. Ja kiedyś eksperymentalnie kupiłam opakowanie już gotowych i w przypływie natchnienia dodałam garść do mojego obiadu. W tym przypadku Króliś ( doświadczalny ) nawet nie marudził. bo On ogólnie jak nie ma mięsa specjalnie nie drze jadaczki, że go chcę otruć, więc obyło się bez karczemnych kłótni. Zjadł, pytanie o smak skwitował stwierdzeniem, że jeszcze żyje, znaczy zjeść się dało. Ja kaszę gryczaną bardzo lubię więc mnie smakowało bardzo. Ja tylko na swój talerz nie wrzucałam już niczego dodatkowego. Króliś zeżarł był jedna porcje z pieczonym łososiem a drugą z tuńczykiem z puszki, której kot sąsiada pogardził ( ale tego mu nie mówcie, bo focha walnie )

Kaszotto z jarmużem i pieczarkami

Prep Time 15 mins
Cook Time 45 mins
Total Time 1 hr
Course Main Course
Cuisine international
Servings 4

Ingredients
  

  • 1 szkl prażonej kaszy gryczanej
  • 1/2 pora pokrojonego w plasterki
  • 1 marchew pokrojona pokrojona w kostkę
  • 100 g fasoli szparagowej pokrojonej na mniejsze kawałki
  • garść jarmużu
  • 100 g pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • 1 puszka tuńczyka ser parmezan opcjonalnie
  • 1 1/2 szkl bulionu
  • 1/3 szkl białego wina
  • garść ugotowanych kasztanów niekoniecznie
  • 2 ząbki czosnku przeciśniete przez praskę

Instructions
 

  • Na rozgrzanej patelni rozpuścić tłuszcz ( olej i masło ) Na gorący tłuszcz wsypać kaszę gryczaną i kilka przesmażyć przez około 3 minuty. Do kaszy dodać przyprawy. Przemieszać. Następnie dodać marchew i pora. Podsmażyć z kaszą. Dodać czosnek. Wlać wino i gotować do odparowania płynu. Następnie dodać pieczarki i smażyć chwilę razem. Wrzucić fasolkę i wlać część bulionu. Gotować aż kasza wchłonie cały bulion i wlać następna porcję bulionu. Następnie wrzucić jarmuż. Gotować kaszę z warzywami do momentu wyczerpania całego bulionu. Pod koniec dodać kasztany ( nie musicie, jeśli nie macie ). Kaszotto podawać ze startym parmezanem i jak ktoś lubi z tuńczykiem. Można jeść według uznania. Jeśli nie pijecie alkoholu możecie pominąć wino.
Keyword grzyby, kaszotto, Królik dba o linię, pieczarki

 

Filmik jak przygotować kaszotto 

 

 

 

 

 

 

 

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube