Szukaj
Close this search box.

Kanapki z serkiem i sałatką z buraka/Sandwiches with philadelphia cheese and beetroot salad

Kanapki z serkiem i sałatką z buraka. Takie kanapki to świetna propozycja na smaczne śniadanie. Świeżo pieczony chleb posmarowany kremowym, białym serkiem i obłędna sałatka z buraka, pieczonej papryki, pomidorków koktajlowych, suszonych pomidorów, granatu i czerwonej cebuli. Wszystkie smaki fajnie się łączą i dają niezłego kopa na początek dnia.

Kanapki z serkiem i sałatką z buraka

Składniki
  

  • 4 ugotowane buraki pokrojone w cienkie plasterki
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki czarnuszki
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 4 łyżki oliwy
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 3 czerwone papryki przekrojone na pół bez pestek
  • olej zwykły
  • 10 pomidorków koktajlowych pokrojone w ćwiartki
  • 4 suszone pomidory z zalewy pokrojone
  • 10 dag posiekanych orzechów pekan
  • 1/2 pęczka koperku posiekanego
  • 1/2 pęczka poszatkowanej świeżej pietruszki
  • 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w cienkie plasterki
  • pestki z 1 owocu granatu

Dodatkowo

  • kilka kromek świeżego chleba najlepiej domowej roboty
  • serek biały do smarowania

Instrukcje
 

Na sałatkę

  • Buraki pokroić w cienkie plastry. Przyprawić czosnkiem, czarnuszką i solą. Zalać miodem, octem i połową oliwy. Posypać cynamonem. Wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin.
  • Po tym czasie rozgrzać piekarnik do temp. 200°C. Papryki posmarować olejem, doprawić solą o piec przez ok 20-30 min. Po wystudzeniu ściągnąć skórę i pokroić na kawałki.
  • W misce wymieszać orzechy pekan i pomidory świeże i suszone. Polać resztką oliwy.
  • Buraki odcedzić z marynaty i dodać do pomidorów z orzechami. Dorzucić koper i natkę. Dodać paprykę, pestki granatu i cebulę. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

Na kanapki

  • Kromki chleba posmarować serkiem i nałożyć sałatkę.

 

Sandwiches with Philadelphia cheese and beetroot salad

 

For salad

  • 4 boiled beetroots cut into thin slices
  • 2 chopped garlic cloves
  • 1/2 teaspoon nigella seeds
  • salt pepper
  • 1 tbsp honey
  • 2 tablespoons balsamic vinegar
  • 4 tablespoons of oil
  • 1/4 teaspoon cinnamon
  • 3 red peppers, halved, seedless
  • plain oil
  • 10 cherry tomatoes cut into quarters
  • 4 sundried tomatoes chopped
  • 10 dag chopped pecans
  • 1/2 bunch of chopped dill
  • 1/2 bunch of fresh chopped parsley
  • 1/2 red onion cut into thin slices
  • seeds from 1 pomegranate

Additionally

  • a few slices of fresh bread, preferably homemade
  • Philadelphia cheese

For salad

  1. Season beetroot slices with garlic, nigella seeds and salt. Pour honey, vinegar and half the oil. Sprinkle with cinnamon. Mix and put in the fridge for a few hours.
  2. After this time, preheat the oven to 200 ° C. Oil the peppers, season with salt and bake for about 20-30 minutes. After cooling, remove the skin and cut it into pieces.
  3. Mix the pecans and tomatoes. Pour the rest of the oil.
  4. Drain the beetroots from the marinade and add to tomatoes with nuts. Add dill and parsley. Add peppers, pomegranate seeds and onions. Mix. Season with salt and pepper.

For sandwiches

  1. Spread the bread with Philadelphia cheese and place salad on the top

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube