Szukaj
Close this search box.

Jagnięcina z makaronem i pieczarkami

W dzieciństwie nie ruszyłabym niczego, co nie jest kurczakiem lub wieprzowiną. Na szczęście jak dorosłam, dojrzałam też do pewnych smaków. Jagnięcina jest naprawdę smaczna. U mnie podana z makaronem, aromatycznymi pieczarkami, zieloną fasolą soi i kulkami z koziego sera w pistacjach.

Jagnięcina z makaronem i pieczarkami

Składniki
  

  • 4 kotlety jagnięce
  • 1 pomarańcza
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz
  • Dodakowo
  • 1 Cebula
  • 250 gram pieczarek typu chestnut
  • 50 gram namoczonych wcześniej suszonych grzybów odcedzić przed wrzuceniem na patelnię
  • 2 łyzki masła
  • 100 gram makaronu penne
  • sól
  • pieprz
  • czerwona papryka w proszku
  • granulowany czosnek

Instrukcje
 

  • Z pomarańczy wycisnąć sok. Przelać go do miski, następnie dodać oliwę z oliwek, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Do tak przygotowanej marynaty włożyć kotlety jagnięce. Dokładnie je natrzeć i odstawić na mniej więcej 15 minut.
  • Rozgrzać patelnię i ułożyć na niej zamarynowaną jagnięcinę. Smażyć po 5-7 minut z każdej strony.
  • Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Na maśle podsmażyć cebulę z pieczarkami i grzybami wcześniej namoczonymi w wodzie. Doprawić do smaku. Dusić około 10 mi. Makaron połączyć z grzybami i podawać z jagnięciną.
  • Kulki z koziego sera w pistacjowym pudrze
  • Zielona fasola soi

P1010796.JPG

P1010804.JPG

W dzieciństwie nie ruszyłabym niczego, co nie jest kurczakiem lub wieprzowiną. Na szczęście jak dorosłam, dojrzałam też do pewnych smaków. Jagnięcina jest naprawdę smaczna. U mnie podana z makaronem, aromatycznymi pieczarkami, zieloną fasolą soi i kulkami z koziego sera w pistacjach.

Składniki

  • 4 kotlety jagnięce
  • 1 pomarańcza
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:
Z pomarańczy wycisnąć sok. Przelać go do miski, następnie dodać oliwę z oliwek, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Do tak przygotowanej marynaty włożyć kotlety jagnięce. Dokładnie je natrzeć i odstawić na mniej więcej 15 minut.
Rozgrzać patelnię i ułożyć na niej zamarynowaną jagnięcinę. Smażyć po 5-7 minut z każdej strony.

Dodakowo

  • 1 Cebula
  • 250 gram pieczarek typu chestnut
  • 50 gram namoczonych wcześniej suszonych grzybów ( odcedzić przed wrzuceniem na patelnię)
    2 łyzki masła
    100 gram makaronu penne
    sól, pieprz, czerwona papryka w proszku, granulowany czosnek

Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Na maśle podsmażyć cebulę z pieczarkami i grzybami wcześniej namoczonymi w wodzie. Doprawić do smaku. Dusić około 10 mi. Makaron połączyć z grzybami i podawać z jagnięciną.

Kulki z koziego sera w pistacjowym pudrze
Zielona fasola soi

P1010796.JPG

P1010804.JPG

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube