Indyk z ziołowym, serowym nadzieniem w panierce. Pyszny, aromatyczny indyk a to za sprawa nadzienia, dzięki któremu jest soczysty i je sie go z przyjemnością. Podawany z ziemniakami, szparagami i marchewką.
Indyk z ziołowym, serowym nadzieniem w panierce
Ingredients
Na roladki
- 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- ½ cytryny – sok
- 15 g świeżej poszatkowanej pietruszki
- 150 g miękkiego sera koziego
- 4 kawałki piersi z indyka
- 2 jajka lekko ubite
- 30 g maki
- 80 g bułki tartej
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- sol
- pieprz
Instructions
Na roladki
- W miseczce wymieszać kozi ser, czosnek, cytrynę i pietruszkę. Podzielić na 4 części i rozprowadzić na folii aluminiowej. Zwinąć ciasno w roladki i włożyć na godzinę do zamrażalnika.
- Rozbić plastry z indyka. Ułożyć na każdym zamrożona roladkę serowa. Zwinąć ciasno. Następnie panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Rozgrzać olej i smażyć roladki na złoty kolor z każdej ze stron. Poprzecinać na pół.
- Podawać z ziemniakami, marchewkami i szparagami.
Udostepnij :
Twitter
Telegram
WhatsApp