Szukaj
Close this search box.

Hummus z białej fasoli i ciecierzycy z suszonymi pomidorami

Hummus z białej fasoli i ciecierzycy z suszonymi pomidorami. Gęsta, kremowa pasta z białej fasoli i ciecierzycy. Dla podkręcenia smaku aromatyczne, suszone pomidory z zalewy. Doskonale smakuje z pieczywem, zarówno tradycyjnym, jak i chrupkim oraz waflami ryżowymi. Świetnie sprawdza się również jako dip do przekąsek, np. krakersów, paluszków, nachosów czy pokrojonej w słupki marchewki. Można podawać z rybą.

Hummus z białej fasoli i ciecierzycy z suszonymi pomidorami

Składniki
  

  • 200 g ugotowanej ciecierzycy może być z puszki
  • 200 g ugotowanej białej fasoli może być z puszki
  • 1 łyżka oliwy z suszonych pomidorów
  • 12 suszonych pomidorów z zalewy pokrojonych na mniejsze kawałki
  • 1 łyżka pasty TAHINI
  • 3 ząbki czosnku przeciśniete rzez praskę
  • 1 cytryna
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego

Instrukcje
 

  • Wszystkie składniki umieścić blenderze i zmiksowac na gładką masę. W razie konieczności dodac zalewy z ciecierzycy, żeby było łatwiej miksować. Można tez dodac trochę wody, jeśli pasta będzie za gęsta. Przełożyć do słoiczków, Na wierzch ułożyc kilka pokrojonych na kawałki. Zaląc oliwą z suszonych pimidorów i wstawic do lodówki.

 

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube