Szukaj
Close this search box.

Hummus z białej fasoli cannellini – pasta na kanapki

Hummus z białej fasoli cannelini  jest banalnie prosty w wykonaniu. Jest nie tylko łatwy do zrobienia, ale tez bardzo smaczny. W kilka minut możemy mieć hummus, który możemy zjeść z ulubionym pieczywem, czy też selerem naciowym jako zdrowszą alternatywę czegoś do chrupania wieczorami. Świetnie sprawdza się ze słupkami marchewki  czy z warzywnymi chipsami. Opcji z czym jeść hummus jest naprawdę wiele. U mnie hummus  z dodatkiem pasty tahini.

Hummus z białej fasoli cannelini-pasta na kanapki

Składniki
  

  • 2 szklanki ugotowanej fasoli cannelini może też być fasola z puszki, każda po około 200 g netto
  • 1 cytryna
  • 4-5 łyżek pasty tahini
  • kilka łyżek wody z gotowania fasoli
  • 2 łyżki oliwy
  • sól do smaku
  • 2 ząbki czosnku

Instrukcje
 

  • Na sicie odlać fasolę, część wody zostawić. W blenderze zmiksować wszystkie składniki ( łącznie z odlaną wodą z fasoli )na gładką masę. Doprawić do smaku.

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube