Szukaj
Close this search box.

Grzybowe pęczotto

Grzybowe pęczotto. Tu jest wszystko, co tygryski lubią najbardziej. Kasza pęczak, suszone grzyby namoczone dzień wcześnie i ten pyszny, grzybowy wywar dodany do gotowania pęczotto. Danie jest kremowe, aromatyczne, pięknie pachnie grzybami. Do tego dodatek wina i parmezanu. Ja dodałam jeszcze mięso z kurczaka. Sycąco i naprawdę smacznie.

Grzybowe pęczotto

Ingredients
  

  • 4 podudzia z kurczaka pozbawione kości i przekrojone na pół
  • 180 g suszonych grzybów namoczonych dzien wczesniej
  • 200 g brązowych pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 duża cebula pokrojona w kostkę
  • 2 szklanki kaszy pęczak
  • 1 szklanka białego wina
  • graśc tartego parmezanu
  • Świeżo mielony czarny pieprz
  • świeżo mielona sól morska
  • Natka pietruszki do dekoracji

Instructions
 

  • Namoczone grzyby ugotować w wodzie w której były moczone. Ugotowane grzyby odcedzić. Wywar pozostawić.
  • Przyprawione solą i pieprzem mięso kurczaka przysmażyć na patelni. Dodać cebulę i pieczarki. Kaszę dodać do mięsa, cebuli i grzybów.Chwilkę podsmażyć. Następnie podlać winem. Gdy wino odparuje całość podlać wywarem z grzybów oraz częścią bulionu.
  • Kaszotto doprawic solą i pieprzem. W miarę jak kasza wchłania bulion uzupełniać go. Na koniec dodać do całości grzyby i jeszcze chwilę gotowac. Kaszotto zestawić z ognia i dodać ser. Wymieszać
 

 

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube