Grzanki z dyniowym pesto
Grzanki z dyniowym pesto
Czas przygotowania 15 minuty minut
Czas gotowania 45 minuty minut
Łączny czas 1 godzina godzinę
Rodzaj Breakfast, Main Course
Kuchnia international
Porcje 4
Składniki
Na dyniowe pesto
- 1 szklanka pokrojonej w kostkę upieczonej dyni około 250 g
- 1/4 szkl oliwy
- 70 g prażonych orzeszków pini
- 70 g tartego parmezanu
- sól
- pieprz ziołowy
dodatkowo
- 4 grzanki
- kremowy biały serek
- kiełki groszku plus dowolna sałata
Instrukcje
- Na dyniowe pesto
- Wszyskie składniki wrzucic do blendera i zmiksować. W razie konieczności dodać więcej oliwy
Słowo kluczowe dynia, grzanki, orzechy, pesto
Podrzucam też przepis na Naleśniki z marchewkowym pesto i łososiem – kroolinaria