Szukaj
Close this search box.

Fritatta z kozim serem i pomidorami/Goat cheese and tomato fritatta

Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 30 minuty
Łączny czas 45 minuty
Rodzaj Main Course
Kuchnia international

Składniki
  

  • 1 łyżka masła
  • 1 por pokrojony w kostke
  • 5 jaj
  • 200 ml kwaśnej gęstej śmietany 12%
  • 4 łyzki tartego sera parmezan
  • 100 g roladki koziej
  • garśckolorowych koktajlowych pomidorów przekrojonych na pół
  • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz

Instrukcje
 

  • Na patelni roztopić masło, dodać pora, posolić i smażyć przez około 3 – 4 minuty, aż por zmięknie i zeszkli się.
  • Do miski wbić jajka, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, roztrzepać widelcem. Dodać wystudzonego pora, smietanę i ser parmezan. Doprawic do smaku solą i pieprzem. Wylac do tortownicy o średnicy ok 18 cm. Na wierzchu ułozyc pomidory i plastry koziego serka. Wstawić do piekarnika i piec przez ok 30 min aż masa będzie ścieta
Słowo kluczowe fritatta, Królik dba o linię, szybki obiad

Fritatta z kozim serem i pomidorami. Kolorowa fritatta z dodatkiem kremowego koziego serka, pomidorków koktajlowych, smietany i sera parmezan.

 

 
 

 

 

 

 

 

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube