Fritatta z botwinką. Uwielbiam botwine . Udało mi sie jeszcze dorwac pęczek na straganie. Niedawno była zupa, więc tym razem botwinkę wykprzystałam do zrobienia fritatty. Powstała tym sposobem fritatta z dodatkiem koziego sera, botwiny i łososia. To wszystko okraszone porządna ilością świeżego koperku.
Fritatta z botwinką
Czas przygotowania 5 minuty minut
Czas gotowania 40 minuty minut
Łączny czas 45 minuty minut
Rodzaj Main Course
Kuchnia international
Porcje 6
Składniki
- 8 jaj
- 100 ml śmietanki gęstej do sosów
- 1 serek kozi ricotta
- 4 łyżki tartego parmezanu
- pęczek botwiny poszatkowany
- sól
- pieprz
- 150 g wędzonego łososia lub innej wędzonej ryby
- garśc poszatkowanego koperku
Instrukcje
- Jajka roztrzepać w misce. Następnie do nich dodać śmietanke, kozi ser, parmezan i dobrze wymieszac. Doprawić do smaku i wsypać botwinę i koperek. Wymieszać. Wylac do tortownicy nasmarowanej masłej. Na wierzchu ułozyć rozdrobnioną rybę. Piec w piekarniku orzez około 30- 40 min. Przed podaniem posypac parmezanem.
Słowo kluczowe fritatta, jajka, Królik dba o linię, szybki obiad