Szukaj
Close this search box.

Kotlety rybne/Fish cakes

Kotlety rybne. Pyszne kotlety rybne z dodatkiem ziemniaków i kukurydzy. Świetne jako główny posiłek lub jako zamiennik wędliny na kanapkę. Chrupiące, dzięki panierce z bułki tartej i delikatne w środku. U mnie podane z sałatką, ale można tez z ziemniakami lub ryżem.

Kotlety rybne

Składniki
  

  • 400 gr mieszanki rybnej 1 dorsz (łosoś, morszczuMoże tez byc tylko jeden rodzaj ryby
  • 3 dymki drobno posiekane
  • 100 ml mleka
  • 450 g obranych ziemniaków (duże przecięte na pół )
  • 75 g kukurydzy z puszki
  • garść tartego sera cheddar
  • 1 duże jajo ubite
  • mąka lub bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Instrukcje
 

  • Ziemniaki ugotowac do miękkosci i przepuścić przez praskę. Wymieszać z odrobiną masła. Pozostawić do ostygnięcia. ( Można to zrobić dzień wcześniej )
  • W rondlu umieścić mleko. Dodać rybę i cebulę. Gotowac przez jakiś czas az ryba zmieni kolor i bedzie wygladala na ugotowaną.
  • Odcedźic rybę i cebulkę przez sito. połączyć z ziemniakami,kukurydzą, cheddarem i sporą ilością mielonego pieprzu.
  • Uformowac kotleciki i zanurzać w roztrzepanym jajku. Następnie obtoczyc w mące lub bułce tartej.Jeśli będą za miękkie wstawić do lodówki na 30 min.
  • Smażyc na rozgrzanej oliwie. Po 5-7 minut z każdej strony lub do momentu aż będa brązowe na wierzchu i nie będą surowe w środku
  • Podawac z sałatą

 

 

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube