Filet z basy ze szpinakiem i pomidorami
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 25 minutes mins
Course Main Course
Cuisine international
Servings 2
Ingredients
- 270 g filetów z ryby basa
- 250 g szpinaku mrożony lub świeży
- 8 winnych pomidorków przekrojonych na pół
- 200 g małych pieczarek
- 150 ml słodkiej smietanki
- 1 łyżka pasty tagine
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- sól pieprz
- szczypta słodkiej papryki
- szczypta kminu rzymskiego
- 1/2 łyżeczki tymianku
Instructions
- Na patelni rozpuścić masło. Wrzucić czosnek, przemieszać. Wrzucić szpinak i dusić aż “zwiędnie” Następnie dodać pieczarki i chwile razem przesmazyć. Potem dodać pomidorki i przyprawy. Dusić ze szpinakiem aż pomidory puszczą sok. Dodać śmietankę i pastę tagine. Wymieszać, dodać rybę i dusić w sosie na wolnym ogniu przez ok 15 minut
Keyword dania rybne, danie obiadowe, danie rybne, obiady, pomidory, ryba, szpinak