Filet z basy ze szpinakiem i pomidorami

Filet z basy ze szpinakiem i pomidorami

Prep Time 5 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 25 mins
Course Main Course
Cuisine international
Servings 2

Ingredients
  

  • 270 g filetów z ryby basa
  • 250 g szpinaku mrożony lub świeży
  • 8 winnych pomidorków przekrojonych na pół
  • 200 g małych pieczarek
  • 150 ml słodkiej smietanki
  • 1 łyżka pasty tagine
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól pieprz
  • szczypta słodkiej papryki
  • szczypta kminu rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki tymianku

Instructions
 

  • Na patelni rozpuścić masło. Wrzucić czosnek, przemieszać. Wrzucić szpinak i dusić aż “zwiędnie” Następnie dodać pieczarki i chwile razem przesmazyć. Potem dodać pomidorki i przyprawy. Dusić ze szpinakiem aż pomidory puszczą sok. Dodać śmietankę i pastę tagine. Wymieszać, dodać rybę i dusić w sosie na wolnym ogniu przez ok 15 minut
Keyword dania rybne, danie obiadowe, danie rybne, obiady, pomidory, ryba, szpinak

 

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube