Vegetable soup with carrot dumplings

Vegetable soup with carrot dumplings

Ingredients
  

For the soup

  • 2 carrots cut into slices
  • 1 parsley cut into slices
  • 1/2 leek cut into slices
  • 250 g of green beans
  • 250 g of cauliflower
  • 250 g of small mushrooms
  • 2 tablespoons of butter
  • 1/2 tablespoon of extra virgin olive oil
  • 1 and 1/2 liters of vegetable or chicken broth
  • 1/3 cup of sour cream
  • bunch of dill or parsley

For the carrot dumplings

  • 500 grams of cooked carrots
  • 1 egg
  • 150 grams of plain flour
  • 1/2 teaspoon mix sweet pepper nutmeg, cumin
  • 2 cloves of garlic finely chopped
  • 1 tablespoon of oil needed for cooking to prevent the dumplings from sticking together

Additionally

  • Parmesan flakes optional

Instructions
 

For the soup

  • Simmer the leek in a large pot with butter and olive oil. Add the carrots and parsle.Fry and stir for about 3 minutes. Add the mushrooms and fry with the remaining vegetables
  • Add hot stock and bring to a boil. Cook covered for about 5 minutes.
  • Add the beans and cauliflower florets. Season with salt and freshly ground pepper.
  • Cook, covered, for about 15 minutes, until the vegetables are tender. Finally, add the chopped dill
  • Put the soup aside from the heat and mix with cream. Serve with carrot dumplings and parmesan flakes

For the carrot dumplings

  • Place the carrots in a blender and mush them. While mixing, add one egg and blend for a while. Transfer to a larger container, add garlic, spices and a pinch of salt. Add the flour and knead it well. Boil the dumplings by adding them to boiling water with oil. Cook the as if they were put on a spoon. Cook for 3 minutes after rising to the surface. Remove from water and put on a plate

Zupa jarzynowa z marchewkowymi kluskami

Prep Time 15 mins
Cook Time 45 mins
Total Time 1 hr
Course Main Course
Cuisine international
Servings 4

Ingredients
  

Na zupę

  • 2 marchewki pokrojone w talarki
  • 1 pietruszka pokrojona w talarki
  • 1/2 pora pokrojona w talarki
  • 250 g fasolki szparagowej
  • 250 g kalafiora
  • 250 g małych pieczarek
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 łyżki oliwy extra vergine
  • 1 i 1/2 litra bulionu jarzynowego lub drobiowego
  • 1/3 szklanki śmietany 18%
  • koperek lub natka pietruszki

Na marchewkowe kluski

  • 500 gramów ugotowanej marchwii
  • 1 jajko
  • 150 gramów mąki pszennej
  • 1 /2 łyżeczki mixu słodka papryka gałka muszkatołowa, kmin rzymski
  • 2 ząbki czosnku przeciśniete przez praskę
  • 1 łyżka oleju potrzebna do gotowania zeby kluski się ze sobą nie sklejały

Dodatkowo

  • płatki parmezanu opcjonalnie

Instructions
 

Na zupę

  • W szerokim większym garnku na maśle i oliwie zeszklić pora. Dodać marchewkę oraz pietruszkę i mieszając podsmażać przez ok. 3 minuty. Dodać pieczarki i przesmażyć z pozostałymi warzywami
  • Dodać gorący bulion i zagotować. Gotować pod przykryciem przez ok. 5 minut.
  • Dodać przyciętą na końcach i pokrojoną na kawałki fasolkę oraz różyczki kalafiora. Doprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
  • Gotować pod przykryciem przez ok. 15 minut aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodać posiekany koperek
  • Zupę odstawić z ognia i zaprawić śmietaną (najpierw wymieszać ją ze stopniowo dodawanym wywarem, w ilości około szklanki, następnie przelać do garnka z zupą i wymieszać). Podawać z marchewkowymi kluskami i płatkami parmezanu

Na marchewkowe kluski

  • Marchew umiescić w blenderze i zmiksować na puree. W trakcie miksowania dodać jedno jajko i jeszcze chwilę blendować. Przełożyć do większego pojemnika, dodać czosnek i przyprawy oraz szczyptę soli. Wsypać makę i dobrze wyrobić. Kluski gotować wrzucając na wrzątek z olejem. Kluski gotowac tak jak te łyżka kladzione. Gotowac ze 3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmować łyzką cedzakową i odkładać na talerz
Keyword fasola szparagowa, kalafior, marchew, pieczarki, szybki obiad, wegetariańskie, zupa, zupy

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube