Moje ulubione buraczane smoothie z dodatkiem malin w nowej odsłonie . Ja uwielbiam tą lekko wyczuwalną nutę buraka. To taki fajny smak, nienarzucający się. W tle przyjemnie przebija się kwaskowa malina. Wszystko z dodatkiem owoców i chrupiącej granoli. Takie śniadania to sama przyjemność.
Czerwone smoothie podane z granolą, figami, jagodami i truskawkami
Ingredients
- 3 surowe buraki
- 3 marchewki
- 1 banan
- 1/2 szklanki soku ze świeżo wyciśniętych pomarańczy
- 500 gram mrożonych malin
Instructions
- Buraki obrać ze skóry i pokroić na ćwiartki . Marchew dobrze umyć szczoteczką , nie obierać . Wycisnąć z nich sok w sokowirówce . Wycisnąć sok z pomarańczy.
- W blenderze umieścić maliny i obranego banana . Zmiksować na gładkie puree. Dodać sok z buraków, marchwi i pomarańczy . Wymieszać do połączenia składników
- Jeżeli koktajl jest zbyt gęsty dolać wody, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Zmiksować jeszcze raz.
- Do miski wlać smoothie . Dodać ulubione płatki śniadaniowe , truskawki , jagody i figi. Podawać od razu
ENGLISH VERSION
My favorite beetroot smoothie with the raspberries . I love this taste of beetroot . It’s such a nice flavor, not overbearing. In the background nicely breaks tantalising raspberry. Smoothie bowl with fruit and crunchy granola. This breakfast is such a pleasure
Red smoothie served with granola, figs, blueberries and strawberries
Ingredients
- 3 raw beetroots
• 3 carrots
• 1 banana
• 1/2 cup juice from freshly squeezed oranges
• 500 grams of frozen raspberries
Preparation method
Peel beetroots and cut into quarters. Wash carrots well, do not peel. Place vegetables in a juicer. Squeeze the juice. Then squeeze the juice from the oranges.
Place the raspberries and peeled banana in a blender and blend to a smooth puree. Add the juice of beetroots, carrots and oranges. Blend thoroughly (approx. 2 minutes) and serve. If necessary add water.
In a bowl pour the smoothie. Add your favorite breakfast cereal, strawberries, blueberries and figs. Serve immediately