Czekoladowe pierogi z pomarańczami i nadzieniem serowym/Chocolate dumplings/ravioli with oranges and cheese filling

Lubię pierogi pod każdą w zasadzie postacią . Lubie też eksperymentować i kombinować ze smakami. Stąd pomysł na czekoladowe pierogi z pomarańczami i nadzieniem serowym. Fajne, nietuzinkowe połączenie. Polecam!

Czekoladowe pierogi z pomarańczami i nadzieniem serowym

Ingredients
  

Na ciasto pierogowe

  • 260 g mąki
  • 120 ml wody
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 30 g masła
  • kakako opcjonalnie

Na nadzienie :

  • 250 gram zmielonego twarogu
  • cukier puder do smaku
  • 1 opakowanie budyniu w proszku
  • 1 żółtko
  • 2 pomarańcze pokrojone w kostkę

Instructions
 

  • Mąkę wymieszać z solą, dodać jajko i masło. Wymieszać . Dodać wodę i kakao. Zagnieść do uzyskania gładkiego ciasta. Odstawić na bok żeby poleżało.

Na nadzienie :

  • Twaróg wymieszac z proszkiem budyniowym , cukrem pudrem i żółtkiem.
  • Ciasto rozwałkować na cienki placek . Z ciasta szklanką wyciąć koła. Na każdy kawałek ciasta nałożyć łyżeczkę twarogu i kawałek pomarańczy.Lepić pierogi. Wrzucić na osolony wrzątek z dodatkiem łyżki oleju i gotować 2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.
  • U mnie pierogi podane z pomarańczowym kremem domowej roboty ( orange curd ) wymieszanym z pokrojonymi w kostkę morelami.

 

chocolate dumplings with oranges and cheese filling

 

For ravioli

  • 260 g of plain flour
  • 120 ml of boiling water
  • 1 egg
  • 1/2 teaspoon of salt
  • 30 g butter
  • cocoa powder

For filling:

  • 250 grams of mascarpone
  • icing sugar to taste
  • 1 package of custard powder
  • 1 yolk
  • oranges cut into cubes
  1. Place flour on a floured surface and make
  2. a well in the center. Add eggs and salt int middle of the well. Melt the butter in hot water and pour into well. Add cocoa powder. Stir together, forming a ball. Knead until smooth and elastic for about 8-10 minutes, adding more flour if necessary to keep dough from sticking. Cover and let rest for 30 minutes.

For filling

  1. Mix mascarpone cheese with custard powder, icing sugar, and egg yolk.
  2. Cut off a quarter of the dough. Flour your work surface and roll the piece of dough out to a 3mm thickness. Using a cutter or a drinking glass, cut out circles from the dough, saving the excess for your next batch.
  3. Place a spoonful of mascarpone filling in the center of a circle. Then place the piece of orange. Fold the circle over to create a half-moon, then pinch the edges together to seal. Repeat with the remaining dough and filling.
  4. Bring 3 liters of salted water to the boil. Add the few portions of ravioli at a time and cook for 10 to 15 minutes, or until they float to the top. Spoon them into a strainer to drain.
  5. You can serve with melted butter. I have served with orange curd mixed with chopped apricots

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube