Lubię pierogi pod każdą w zasadzie postacią . Lubie też eksperymentować i kombinować ze smakami. Stąd pomysł na czekoladowe pierogi z pomarańczami i nadzieniem serowym. Fajne, nietuzinkowe połączenie. Polecam!
Czekoladowe pierogi z pomarańczami i nadzieniem serowym
Składniki
Na ciasto pierogowe
- 260 g mąki
- 120 ml wody
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki soli
- 30 g masła
- kakako opcjonalnie
Na nadzienie :
- 250 gram zmielonego twarogu
- cukier puder do smaku
- 1 opakowanie budyniu w proszku
- 1 żółtko
- 2 pomarańcze pokrojone w kostkę
Instrukcje
- Mąkę wymieszać z solą, dodać jajko i masło. Wymieszać . Dodać wodę i kakao. Zagnieść do uzyskania gładkiego ciasta. Odstawić na bok żeby poleżało.
Na nadzienie :
- Twaróg wymieszac z proszkiem budyniowym , cukrem pudrem i żółtkiem.
- Ciasto rozwałkować na cienki placek . Z ciasta szklanką wyciąć koła. Na każdy kawałek ciasta nałożyć łyżeczkę twarogu i kawałek pomarańczy.Lepić pierogi. Wrzucić na osolony wrzątek z dodatkiem łyżki oleju i gotować 2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.
- U mnie pierogi podane z pomarańczowym kremem domowej roboty ( orange curd ) wymieszanym z pokrojonymi w kostkę morelami.
chocolate dumplings with oranges and cheese filling
For ravioli
- 260 g of plain flour
- 120 ml of boiling water
- 1 egg
- 1/2 teaspoon of salt
- 30 g butter
- cocoa powder
For filling:
- 250 grams of mascarpone
- icing sugar to taste
- 1 package of custard powder
- 1 yolk
- oranges cut into cubes
- Place flour on a floured surface and make
- a well in the center. Add eggs and salt int middle of the well. Melt the butter in hot water and pour into well. Add cocoa powder. Stir together, forming a ball. Knead until smooth and elastic for about 8-10 minutes, adding more flour if necessary to keep dough from sticking. Cover and let rest for 30 minutes.
For filling
- Mix mascarpone cheese with custard powder, icing sugar, and egg yolk.
- Cut off a quarter of the dough. Flour your work surface and roll the piece of dough out to a 3mm thickness. Using a cutter or a drinking glass, cut out circles from the dough, saving the excess for your next batch.
- Place a spoonful of mascarpone filling in the center of a circle. Then place the piece of orange. Fold the circle over to create a half-moon, then pinch the edges together to seal. Repeat with the remaining dough and filling.
- Bring 3 liters of salted water to the boil. Add the few portions of ravioli at a time and cook for 10 to 15 minutes, or until they float to the top. Spoon them into a strainer to drain.
- You can serve with melted butter. I have served with orange curd mixed with chopped apricots