Cytrynowe blondie

Cytrynowe blondie, Pyszne i łatwe do zrobienia. Słodkie i mocno cytrynowe. Z dodatkiem białej czekolady. Ładnie się też prezentuje na talerzu.

Cytrynowe blondie

15 mins
Total Time 45 mins
Course Dessert
Cuisine international
Servings 16

Ingredients
  

  • 6 jaj użyj bardzo żółtych żółtek, aby uzyskać żółte ciasto
  • 280 g białego cukru
  • Skórka z 5 cytryn
  • 260 g masła
  • 120 g białej czekolady posiekanej
  • 260 g mąki pszennej
  • 80 ml świeżego soku z cytryny
  • Cytrynowa Glazura:
  • 125 g 1 szklanka + 2 łyżki cukru pudru
  • Około 2-3 łyżek świeżego soku z cytryny dodawać stopniowo

Instructions
 

  • W dużej misce umieścić cukier, jajka, skórkę z cytryny i ubic do uzyskania puszystej masy
  • Umieścić masło i białą czekoladę w żaroodpornej małej misce i roztopić w kąpieli wodnej,
  • Dodawać stopione masło z czekoladą do mieszanki jajecznej i ubić aż do całkowitego połączenia
  • Nastepnie dodać sok z cytryny i wymieszać, tylko do połączenia. Następnie dodać przesianą mąkę. Wymieszać. Nie ubijać za długo, żeby ciasto nie wyszło potem zbyt twarde.
  • Tortownice o wymiarach 24x 34 cm wyłożyc pergaminem. Wylac ciasto
  • Piec w rozgrzanym piekarniku w 180 ° C przez 25 minut. Odstawic do ostygniecią

Glazura cytrynowa

  • W średniej wielkości misce umieścić cukier puder i dodać trochę soku z cytryny, do uzyskania gestej polewy
Keyword królik na słodko

 

 

 

 

źródło inspiracji https://www.youtube.com/watch?v=VnOSDsftht4

 

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube