Szukaj
Close this search box.

Dorsz w pistacjowej kruszonce/Cod in pistachio crumble

Dorsz w pistacjowej kruszonce. Smaczna propozycja na podanie ryby. Delikatna ryba z chrupiącą posypką z pistacji, pora, pietruszki. Całość podana z kuskusem i brukselką.

Dorsz w pistacjowej kruszonce

Składniki
  

Na dorsza

  • 4 filety z dorsza
  • sól i świeżo zmielony pieprz

Pistacjowa kruszona

  • 7 łyżek zmielonych pistacji pokruszonych pistacji ( nie na puder )
  • 7 łyżek bułki tartej
  • 1/4 drobo posiekanego pora
  • 1 ząbek czosnku przeciśnietego przez praskę
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 6 łyżek oliwy
  • sól morska i świeżo zmielony pieprz

Instrukcje
 

  • Pistacje lekko uprażyć na patelni. Połączyć z bułka tartą, porem, czosnkiem, pietruszką i oliwą. Doprawić solą i pieprzem.
  • Opłukany i osuszony filet doprawić solą i pieprzem. Blaszkę wyłożona papierem do pieczenia wysmarowac olejem. Ułożyć skórą do dołu dorsza. Na wierzchu ułożyć pistacjową kruszonkę. Dobrze docisnąc do ryby. Piec przez ok 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 C.
  • Podawać według uznania. Ja podałam z kuskusem i brukselkami.

 

 

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube